Bulbi flori de primavara – ce facem cu ei?

bulbi-flori-primavara

bulbi-flori-primavara

Bulbi flori de primavara – un rezervor de viata pentru sezonul urmator.

Florile cu bulbi primite în ghiveci la începutul anului ne aduc primavara mai devreme in case. De sarbători, in special de 1 şi 8 martie, zambilele, narcisele sau lalelele sunt atentiile perfecte.  Totusi, chiar daca ele isi pot pastra florile pentru cateva saptamani, ce facem cu ele cand se ofilesc si le cad frunzele?

Vestea buna este ca aceste plante sunt foarte rezistente, motiv pentru care putem să le „reinviem” si sa ne bucuram de ele ani de-a randul. Tot ce trebuie sa facem este sa asteptam pana se usuca frunzele pentru ca apoi să extragem bulbul din pamant si sa il replantam. Pentru cca. 6 luni, vom avea grija sa pastram bulbii in bune conditii, ca sa ii ajutam sa isi pastreze vitalitatea. Intre scoaterea bulbilor florilor de primavara din pamant si replantare trebuie sa urmam pasii de mai jos:

Bulbi flori de primavara – cum ii ajutam sa reinfloreasca

1. Cand scoatem bulbii florilor de primavara din pamant indepartam orice urma de pamant sau praf. Curatarea lor se face usor cu o periuta fina, fara apa.

2. Uscam bulbii punandu-i pe un pervaz sau pe o alta suprafata pe care ajung razele soarelui. ii lasam acolo pana se usuca complet. E foarte important să ii ferim de umezeala, altfel pot putrezi.

3. Dupa uscare, verificati bulbii. Dacă observati zone usor deteriorate sau putrezite, le puteti tampona cu un pic de sulf. In aceste conditii, majoritatea bulbilor sunt salvati.

4. Urmatorul pas presupune ambalarea propriu-zisa a bulbilor. Bulbii nu au voie sa se atinga unii de altii. De aceea va recomandam sa luati fiecare bulb si sa il impachetati in hartie de ziar, iar apoi să ii depozitati intr-o punga de hartie sau cutie de carton. De asemenea, in loc de hartie de ziar puteti umple punga sau cutia cu nisip si sa asezati bulbii la distanta unii de altii.

5. Depozitarea bulbilor trebuie sa se faca intr-un loc uscat si racoros precum camara sau garajul. Aici, bulbii vor sta pana la inceputul toamnei.

6. In fiecare luna scoateti bulbii florilor de primavara din punga pentru a le verifica starea. Daca observati ca un bulb a devenit moale la atingere, aruncati-l.

7. In octombrie sau noiembrie, inainte de inghet, scoateti bulbii din punga. Acum sunt gata de plantat. Cu putin noroc, in luna martie a anului viitor acestia vor incepe sa infloreasca.

 


Vizitatori :2822

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Georgiana LambruGeorgiana LambruRompetrol
Prestarea serviciilor de catre Greenatwork- Hollandia Green a fost efectuata cu profesionalism, in conditiile respectarii obligatiilor contractuale asumate. Angajatii Hollandia Green sunt bine instruiti in intretinerea, ingrijirea si tratarea plantelor de interior dar si in realizarea aranjamentelor florale, fiind in acelasi timp politicosi.
Ecaterina TomaEcaterina Toma WorldClass Health Academy
Punctuali, harnici si amabili, angajatii Greeantwork-Hollandia Green raspund prompt solicitarilor noastre, plantele noastre arata excelent. Ii recomandam cu caldura pentru lucrarile de amenajare cu plante naturale si pentru intretinerea acestora.
Mihaela BanicaMihaela BanicaTNT Romania
TNT Romania deruleaza un parteneriat cu Greenatwork- Hollandia Green din anul 2006. In tot acest interval, reprezentantii lor au dat dovada de o buna cunoastere a domeniului horticol, seriozitate si sfaturi de profil de o buna calitate. Este un partener de nadejde, prompt, amabil, prietenos.