Cum ingrijim o planta Dracaena

Dracaena este o planta de interior foarte rezistenta, pretuita atat pentru aspectul sau exotic, cat si pentru faptul ca necesita foarte putina ingrijire. Astfel, dracaena este o planta ideala pentru birou sau pentru casele celor foarte ocupati.

dracaena-plante-interior

Cum se uda Dracaena

Este important sa nu udam planta Dracaena nici prea mult, nici prea putin. Mai exact, inainte de a uda planta ar trebui sa ne asiguram ca solul de la suprafata ghiveciului este uscat. In acest fel prevenim distrugerea radacinilor. Dupa udare, daca ramane apa in farfuria de sub ghiveci ar fi bine sa o inlaturati.

De retinut este si faptul ca plantele decorative de interior nu suporta apa ce contine fluor, si acest lucru este valabil in mod special la Dracaena. Contrar credintelor din popor, fluorul nu dispare din apa daca o lasam peste noapte intr-un vas. Asadar, cel mai bun lucru pe care l-ati putea face pentru plantele decorative de interior ar fi daca ati alege sa le udati cu apa filtrata. Tot din cauza fuorului ar trebui si sa evitati fertilizatorii care contin superfosfati.

Umiditatea pentru Dracaena

Este posibil ca planta Dracaena sa sufere daca in camera umiditatea este scazuta. Pentru a creste umiditatea din jurul ei asezati ghiveciul pe o tava cu pietris si apa. Totusi, aveti grija ca aceasta apa sa nu ajunga la solul plantei deoarece astfel exista un risc ridicat sa ii putrezeasca radacinile.

Lumina pentru Dracaena

Dracaena suporta luminozitatea scazuta, insa nu sub 500 lux. In cazul multor dintre varietati lumina puternica (max. 2000 lux fara soare diret) va face ca planta sa fie mai sanatoasa. Noi, greenatwork, nu cunoastem varietati de Dracaena care sa suporte soarele direct.

Astfel, evitati sa expuneti planta Dracaena direct la razele soarelui. In schimb puteti sa o asezati langa fereastra atat timp cat lumina ajunge la ea prin perdea.

Cum fertilizam Dracaena

Dracaena nu are nevoie de mult fertilizator. De fapt, o portie prea mare de fertilizator i-ar putea face rau, si acest lucru este valabil pentru orice plante de interior. Prin urmare alegeti un fertilizator lichid pentru plante de interior pe care sa il aplicati prin pulverizarea de la distanta. Intotdeauna aplicati fertilizatorul doar vara si toamna si doar pe sol nu si pe frunze. De asemenea, nu uitati sa udati planta imediat dupa fertilizare, pentru a dilua concentratia de fertilizator care ajunge in contact cu radacinile plantei decorative.

Cele mai utilizate varietati de Dracaena, pretabile ca plante decorative de interior in spatiile de birouri sunt:

dracaena marginata

dracaena steudneri

dracaena lemon lime

dracaena warneckii

dracaena janet craig

– dracaena massangeana

Plantele Dracaena sunt disponibile atat in varianta Dracaena cu tulpini multiple plantate in acelasi ghiveci, cat si in varianta Dracaena ramificata.


Vizitatori :9753

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Georgiana LambruGeorgiana LambruRompetrol
Prestarea serviciilor de catre Greenatwork- Hollandia Green a fost efectuata cu profesionalism, in conditiile respectarii obligatiilor contractuale asumate. Angajatii Hollandia Green sunt bine instruiti in intretinerea, ingrijirea si tratarea plantelor de interior dar si in realizarea aranjamentelor florale, fiind in acelasi timp politicosi.
Mihaela BanicaMihaela BanicaTNT Romania
TNT Romania deruleaza un parteneriat cu Greenatwork- Hollandia Green din anul 2006. In tot acest interval, reprezentantii lor au dat dovada de o buna cunoastere a domeniului horticol, seriozitate si sfaturi de profil de o buna calitate. Este un partener de nadejde, prompt, amabil, prietenos. 
Ecaterina TomaEcaterina Toma WorldClass Health Academy
Punctuali, harnici si amabili, angajatii Greeantwork-Hollandia Green raspund prompt solicitarilor noastre, plantele noastre arata excelent. Ii recomandam cu caldura pentru lucrarile de amenajare cu plante naturale si pentru intretinerea acestora.