Ingrijire Anthurium

Ingrijire Anthurium – este usoara, daca ii oferi putina atentie

De multe ori, la amenajarea interiorului unei incaperi, fie acasa, fie la birou, ne dorim o planta cu flori. Insa plantele cu flori sunt atit de pretentioase… De obicei vor lumina multa, necesita ingrijire speciale, si florile sunt decorative doar citeva saptamini…

Din fericire, exista si specii care se abat de la aceste reguli, iar “anthurium “este o planta care nu necesita multa lumina, si infloreste pe tot parcursul anului.

ingrijire-anthurium

ingrijire-anthurium

Anthurium, aceasta eleganta planta de interior, numita si “planta flamingo” (datorita asemanarii cu pasarea cu acelasi nume), este o planta tropicala originara de pe continentul american.

Face parte din familia Aracae, din care mai fac parte si Spathiphyllium, Monstera, Dieffenbachia, Aglaonema, Philodendron etc.

Planta este perena, creste sub forma de tufa si este foarte decorativa prin florile sale galbene sau portocalii, reunite intr-o inflorescenta cilindrica, subtire si usor ondulata, numita spadice, la baza careia se afla o spata, ce seamana cu o frunza mare pieloasa, cerata, colorata in rosu, portocaliu, roz, alb, cafeniu, vernil. Frunzele sunt persistente, pieloase, verzi, lucioase, de diferite forme: oblonge, cordiforme, rotunde, sustinute de petioluri lungi.

Anthurium se dezvolta bine in incaperi cu ferestre estice sau sudice, bine iluminate dar fara soare direct. O lumina slaba va avea ca efect reducerea numarului de flori sau absenta infloririi, precum si cresterea deformata a frunzelor.

Pentru udare, se recomanda a se folosi apa fara calciu, de preferat apa de ploaie. Anthurium este o specie cu radacini suculente, de aceea suporta mai bine un deficit de apa decit un surplus al acesteia. In perioada de vegetatie, temperatura ideala este de 17-25 grade Celsius, iar pamantul trebuie sa fie permanent umed, dar sa nu musteasca. Dupa perioada de vegetatie intensa din timpul verii, spre toamna se recomanda un oarecare repaus al plantei, perioada in care planta se umbreste usor, se mentine la o temperatura de 16-18grade Celsius si se uda mai putin. Udarile excesive sau lipsa drenajului pot duce la ingalbenirea frunzelor sau la distrugerea sistemului radicular, cu compromiterea totala a plantei.

La transplantare, este esentiala calitatea pamantului. Se recomanda un substrat bogat in substante nutritive, bine drenat, format din turba, pamant de gradina, pamant de padure si nisip.

Anthurium este sensibila la paduchii de frunze, afide, tripsi, iar daca in camera este cald si aer uscat, atunci este atacata usor si de catre paianjenul rosu. Se recomanda pulverizarea cu apa pe frunze cel putin o data la doua zile. Daunatorii pot fi combatuti cu substante specifice procurate de la fitofarmacii. O alta problema ce poate aparea este ciuperca Rhizoctonia, care se instaleaza datorita umiditatii excesive din sol si care determina putrezirea bazei plantei. Se combate cu fungicide aplicate direct pe pamant.

Anthurium este o planta utilizata in ambiante rafinate, fiind decorativa atat ca planta solitara cat si in ansambluri din specii tropicale. Este deosebit de decorativa, rasplatind atentia stapanilor sai cu flori superbe pe aproape intreg parcursul anului. Se preteaza in combinatii cu monstera deliciosa, aglaonema, ficusi, epipremnum.

Nu ezitati sa amplasati anthurium in biroul vostru; atmosfera va fi mult mai placuta si mai sanatoasa!

 


Vizitatori :5758

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Mihaela BanicaMihaela BanicaTNT Romania
TNT Romania deruleaza un parteneriat cu Greenatwork- Hollandia Green din anul 2006. In tot acest interval, reprezentantii lor au dat dovada de o buna cunoastere a domeniului horticol, seriozitate si sfaturi de profil de o buna calitate. Este un partener de nadejde, prompt, amabil, prietenos. 
Georgiana LambruGeorgiana LambruRompetrol
Prestarea serviciilor de catre Greenatwork- Hollandia Green a fost efectuata cu profesionalism, in conditiile respectarii obligatiilor contractuale asumate. Angajatii Hollandia Green sunt bine instruiti in intretinerea, ingrijirea si tratarea plantelor de interior dar si in realizarea aranjamentelor florale, fiind in acelasi timp politicosi.
Ecaterina TomaEcaterina Toma WorldClass Health Academy
Punctuali, harnici si amabili, angajatii Greeantwork-Hollandia Green raspund prompt solicitarilor noastre, plantele noastre arata excelent. Ii recomandam cu caldura pentru lucrarile de amenajare cu plante naturale si pentru intretinerea acestora.