Plante decorative la birou – ce trebuie sa stim inainte de a cumpara?

Plantele decorative bine alese aduc plusvaloare biroului in care lucram.
Mediul in care lucram ne ofera gazduire timp de minim 8 ore pe zi, iar noi putem sa il imbunatatim prin: adaugarea de plante decorative, mentinerea spatiului de lucru intr-o stare curata si ordonata, utilizarea uleiurilor esentiale etc.

Lumina pentru plante decorative

epipremnum-plante-decorativeNu toate plantele decorative au aceleasi necesitati in ceea ce priveste lumina. Unele adora soarele direct, altele prefera umbra. Este de datoria noastra sa le oferim cele mai bune conditii pentru dezvoltare. Pentru a evalua intensitatea luminii din incapere, verificati:
– marimea ferestrelor;
– orientarea spre punctele cardinale;
– eventualele obstacole in calea luminii (cladiri invecinate);
– tipul de geam (exista geamuri cu un grad mare de filtrare a luminii);
– prezenta jaluzelelor care ar putea obtura lumina;
– distanta pana la fereastra -fiecare metru conteaza.

Asadar, alegeti speciile de plante decorative potrivite intensitatii luminoase din spatiul in care le veti amplasa.

Lumina artificiala nu substituie pe deplin lumina naturala, astfel ca plantele decorative care vor sta la birou la lumina artificiala, chiar si la intensitate luminoasa suficienta, vor suferi carente.

In cladirile de birouri unde lumina artificiala este lasata aprinsa pe timp de noapte plantele decorative vor trebui sa primeasca un supliment de hrana (apa si ingrasamant).

Aerul conditionat, aparatura de birou si plantele decorative

Nu amplasati plantele decorative in bataia directa a aerului conditionat. De asemenea, evitati sa amplasati plantele langa copiatoare, imprimante, centrale telefonice etc. Asigurati-le plantelor decorative un spatiu vital de minim 0,5 m de jur imprejur.

Florile plantelor de birou

Este bine sa stiti ca plantele decorative cu flori au un ciclu de inflorire de la odata la cateva luni pana la odata la cativa ani. Achizitionand la birou plante decorative in plina inflorire este bine sa stiti ca in cateva zile, saptamani sau luni florile vor disparea si va trebui sa ii acordati ingrijiri speciale pentru a o ajuta sa infloreasca din nou.
Dintre plantele de birou cu flori, noi recomandam specia Spatiphyllium, care infloreste de cateva ori pe an si care se simte bine la lumina medie.

Intretinerea plantelor decorative

La prima vedere, tot ce are nevoie o planta la birou este sa o uzi. Este partial adevarat, insa pentru ca o planta sa fie intr-adevar fericita, trebuie sa stii cum si cat sa o uzi. Majoritatea plantelor la birou se degradeaza din cauza udarii excesive de catre persoane bine intentionate. In afara de udare, plantele decorative necesita fertilizare adecvata (si oamenii merg la nutritionist !), tundere sezoniera si tratamente adecvate atunci cand se imbolnavesc. Ia in considerare angajarea unei companii care ofera servicii specializate de intretinere a plantelor decorative la birou, pentru a avea plante fericite la birou.

Alergiile si plantele la birou

Pentru a reveni mucegaiul pamantului, udarea se va face in sistem alternativ: se uda abundent planta, apoi se lasa neudata pana cand pamantul se usuca la 3-4 cm. adancime. Acest sistem de udare este valabil pentru soluri suficient aerate, si care au un sistem de drenaj la baza ghiveciului. Udarea abundenta presupune pastrarea apei in farfurie timp de cateva ore, pentru ca planta sa isi traga toata apa de care are nevoie,  urmata de indepartarea apei in surplus.

Selectarea de plante la birou

Ca plante pentru birou este ideal sa alegeti plante robuste si cu necesitati de ingrijire minime:
–    Ficus benjamina
–    Ficus amstel king
–    Areca
–    Dracaena massageana
–    Dracanea lemon
–    Schefflera
–    Epipremnum
–    Philodendron scandens.

Noi iti oferim pachete de plante pentru birou gata selectate, transplantate si cu livrarea inclusa, AICI.

Acestea sunt doar cateva din multitudinea de plante decorative ce va pot decora biroul, fiind in acelasi timp de folos prin proprietatile lor de filtrare a noxelor.

Retineti si un amanunt important: in spatiile inchise, se recomanda un minim de o planta decorativa de min. 150 cm cu masa verde bogata pentru fiecare om care lucreaza in incapere.


Vizitatori :4937

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Mihaela BanicaMihaela BanicaTNT Romania
TNT Romania deruleaza un parteneriat cu Greenatwork- Hollandia Green din anul 2006. In tot acest interval, reprezentantii lor au dat dovada de o buna cunoastere a domeniului horticol, seriozitate si sfaturi de profil de o buna calitate. Este un partener de nadejde, prompt, amabil, prietenos. 
Georgiana LambruGeorgiana LambruRompetrol
Prestarea serviciilor de catre Greenatwork- Hollandia Green a fost efectuata cu profesionalism, in conditiile respectarii obligatiilor contractuale asumate. Angajatii Hollandia Green sunt bine instruiti in intretinerea, ingrijirea si tratarea plantelor de interior dar si in realizarea aranjamentelor florale, fiind in acelasi timp politicosi.
Ecaterina TomaEcaterina Toma WorldClass Health Academy
Punctuali, harnici si amabili, angajatii Greeantwork-Hollandia Green raspund prompt solicitarilor noastre, plantele noastre arata excelent. Ii recomandam cu caldura pentru lucrarile de amenajare cu plante naturale si pentru intretinerea acestora.