Aglaonema

aglaonema-ghiveci-hobby aglaonema-lechuza-classico3 plante-aglaonema-amenajare(2)

Aglaonema, planta originara din padurile tropicale din Asia de Vest, este o prezenta placuta in  orice spatiu de interior datorita frunzelor ei frumos colorate in nuante de verde si gri.

Ingrijire Aglaonema

 •   Amplasare (lumina si temperatura):

Aglaonema este printre putinele plante de interior care prefera locurile umbroase si semiumbroase de aceea se preteaza bine in spatiile de birouri. Temperatura optima pe timpul verii este intre 18-21 °C iar pe timpul iernii trebuie sa-i asiguram min. 18 °C. Nu suporta soarele direct.

 •    Udare si hranire:

Aglaonema are cerinte moderate fata de apa; se va uda in functie de temperatura mediului ambiant, de dimensiunea ghiveciului si a tufei o data sau de doua ori pe saptamana, astfel incat pamantul de la nivelul radacinilor sa fie aproape uscat. Se recomanda ca la interval de cateva zile sa se pulverizeze fin cu apa pentru a mentine frunzele proaspete, in special cand temperatura ambientului este ridicata. Fertilizarea se face o data la doua saptamani pe timpul verii si o data pe luna pe perioada de iarna.

 • Elemente decorative:

Aglaonema are aspect de tufa si este decorativa prin frunzele ovale-lanceolate de culoare gri-verzui cu pete gri sau albe. Tulpina este bine imbracata cu frunze dar pe masura ce planta imbatraneste se degarniseste la baza si capata aspectul unui trunchi.

 • Pericole:

Un daunator important al Aglaonemei este paianjenul rosu care poate fi combatut prin stropire regulata cu apa si acaricide specifice in dozele recomandate de producator.
Excesul de apa in pamant si in atmosfera poate cauza ingalbenirea si caderea frunzelor, precum si incetinirea cresterii si putrezirea bazei plantei. Aceste efecte pot fi cauzate si de curentii de aer si de insuficienta caldurii. Expunerea in soare puternic determina aparitia petelor brune si a arsurilor pe suprafata frunzelor.

 • Important:

Aglaonema se inmulteste prin divizarea tufei daca planta a devenit prea voluminoasa si prin butasi de varf sau din tronsoane de tulpina recoltati primavara. Seva plantei este toxica si poate produce iritatii la nivelul tegumentelor si a mucoaselor.

Pe scurt, ingrijire Aglaonema:

 • Lumina pentru o buna dezvoltare: medie
 • Lumina pentru supravietuire: moderata
 • Udare in conditii de dezvoltare: medie
 • Frecventa udare: saptamanala
 • Viteza crestere: medie
 • Grad de sensibilitate a speciei: rezistenta buna

Din aceeasi categorie de plante decorative:

Anthurium
Suntem divizia Greenatwork a firmei Hollandia Green SRL si suntem specializati in ingrijire plante decorative de interior in spatii de birouri. Avem o echipa de specialisti pasionati de lumea plantelor, punctuali, meticulosi, organizati.  Prin activitatile de intretinere a plantelor decorative de interior efectuate regulat cu personalul nostru calificat, vei conserva mult mai bine investitia pe care ai facut-o in plante decorative in biroul tau. Spatiile de birouri din firma ta vor arata mai dinamice, mai prospere, vor fi mai placute prin prezenta unor plante decorative sanatoase, frumoase, bine intretinute. Activam in domeniu din anul 2002 si lucram dupa standarde preluate de la partenerii nostri olandezi.

Vizitatori :6872


Mihaela BanicaMihaela BanicaTNT Romania
TNT Romania deruleaza un parteneriat cu Greenatwork- Hollandia Green din anul 2006. In tot acest interval, reprezentantii lor au dat dovada de o buna cunoastere a domeniului horticol, seriozitate si sfaturi de profil de o buna calitate. Este un partener de nadejde, prompt, amabil, prietenos. 
Ecaterina TomaEcaterina Toma WorldClass Health Academy
Punctuali, harnici si amabili, angajatii Greeantwork-Hollandia Green raspund prompt solicitarilor noastre, plantele noastre arata excelent. Ii recomandam cu caldura pentru lucrarile de amenajare cu plante naturale si pentru intretinerea acestora.
Georgiana LambruGeorgiana LambruRompetrol
Prestarea serviciilor de catre Greenatwork- Hollandia Green a fost efectuata cu profesionalism, in conditiile respectarii obligatiilor contractuale asumate. Angajatii Hollandia Green sunt bine instruiti in intretinerea, ingrijirea si tratarea plantelor de interior dar si in realizarea aranjamentelor florale, fiind in acelasi timp politicosi.