Areca

areca-lechuza-quadro  areca-plante-decorative

Areca, palmierul de interior originar din zona tropicala a Madagascarului, ne incanta prin aspectul sau exotic, cu tulpini inalte si subtiri ca de trestie imbacate in  frunzele mari cu forma de pieptene palmat, prin masa verde deosebita si aerul proaspat pe care le aduce in incaperile de interior. Deoarece nu suporta soarele direct, nu este recomandata pentru terasele deschise.

Ingrijire Areca

 • Amplasare (lumina si temperatura):

Areca este o planta iubitoare de lumina, dar nu suporta soarele direct si nici zonele intunecoase. Expunere recomandata: sud-estica, sud-vestica, sudica. Ii place caldura tot timpul anului, la 20°C.

 • Udare si hranire:

Areca doreste sa fie udata regulat iar pamantul intre doua udari sa fie reavan. Se recomanda ca la interval de cateva zile sa se pulverizeze planta cu ploaie fina de apa pentru a mentine frunzele proaspete, in special cand temperatura ambientului este ridicata. Se fertilizeaza cu fertilizant pentruplante verzi, lunar vara si la doua luni iarna.

 • Elemente decorative:

Areca este o planta decorativa prin frunzele ample, usor creponate, in forma de pieptene, lungi de 1…3m, verde-viu. Are aspect de tufa. Nu infloreste in conditii de interior.

 • Pericole:
Daunatori – paduchele lanos si paianjenul rosu. Se recomanda tratarea paduchelui lanos cu insecticide prin aplicarea a 2- 3 tratamente la interval de 7-10 zile. Pentru paianjenul rosu se vor face 2-3 tratamente la interval de 7-10 zile cu acaricide. Se vor respecta cu strictete concentratiile si instructiunile  de pe ambalajele produselor folosite.
Aerul uscat precum si curentii de aer sunt cauza brunificarii frunzelor la varfuri – se va pulveriza planta zilnic. Se va evita amplasarea in zona aerului conditionat.
Udarea excesiva duce la patarea frunzelor sau la brunificare insotita de mucegai. In acest caz se vor indeparta frunzele afectate, se  fac 2 tratamente cu fungicide sistemice la interval de 10-14 zile si se va sista udarea pana cand solul de la nivelul radacinilor va fi uscat.

 • Important:

Areca se va feri de soare si de curenti de aer. Excesul de apa va duce la putrezirea radacinilor; insuficienta apei va duce la ingalbenirea si uscarea frunzelor. La transplantare radacinile nu trebuie taiate sau deranjate. Tulpinile care capata culoarea maron si se usuca trebuie indepartate periodic.

Pe scurt, ingrijire Areca:

 • Lumina maxima (pentru o buna dezvoltare): multa, fara soare direct
 • Lumina minima (pentru supravietuire): medie
 • Udare in conditii de dezvoltare: medie
 • Frecventa udare: saptamanala
 • Viteza crestere: lenta
 • Grad de sensibilitate a speciei: foarte sensibila

Din aceeasi categorie de plante decorative:

Aspidistra
Suntem divizia Greenatwork a firmei Hollandia Green SRL si suntem specializati in ingrijire plante decorative de interior in spatii de birouri. Avem o echipa de specialisti pasionati de lumea plantelor, punctuali, meticulosi, organizati.  Prin activitatile de intretinere a plantelor decorative de interior efectuate regulat cu personalul nostru calificat, vei conserva mult mai bine investitia pe care ai facut-o in plante decorative in biroul tau. Spatiile de birouri din firma ta vor arata mai dinamice, mai prospere, vor fi mai placute prin prezenta unor plante decorative sanatoase, frumoase, bine intretinute. Activam in domeniu din anul 2002 si lucram dupa standarde preluate de la partenerii nostri olandezi.

Vizitatori :15283


Ecaterina TomaEcaterina Toma WorldClass Health Academy
Punctuali, harnici si amabili, angajatii Greeantwork-Hollandia Green raspund prompt solicitarilor noastre, plantele noastre arata excelent. Ii recomandam cu caldura pentru lucrarile de amenajare cu plante naturale si pentru intretinerea acestora.
Georgiana LambruGeorgiana LambruRompetrol
Prestarea serviciilor de catre Greenatwork- Hollandia Green a fost efectuata cu profesionalism, in conditiile respectarii obligatiilor contractuale asumate. Angajatii Hollandia Green sunt bine instruiti in intretinerea, ingrijirea si tratarea plantelor de interior dar si in realizarea aranjamentelor florale, fiind in acelasi timp politicosi.
Mihaela BanicaMihaela BanicaTNT Romania
TNT Romania deruleaza un parteneriat cu Greenatwork- Hollandia Green din anul 2006. In tot acest interval, reprezentantii lor au dat dovada de o buna cunoastere a domeniului horticol, seriozitate si sfaturi de profil de o buna calitate. Este un partener de nadejde, prompt, amabil, prietenos.