Croton

roton-petra-ramificat-hobby croton-petra-lechuza-classico-silver

Croton sau “tufisul minunat” este o planta in forma de tufa cu frunze mari, late, ce ne incanta prin culorile vii: orange, galben, rozaliu.

Ingrijire Croton

 • Amplasare (lumina si temperatura):

Croton trebuie asezata la lumina dar nu in soare direct si neaparat NU in zone intunecoase. Coloritul frunzelor este bogat si diversificat atunci cand planta este expusa unei lumini corespunzatoare. Prea putina lumina va duce la colorarea frunzelor in verde, iar prea multa lumina va duce la decolorarea si estomparea culorilor. Expunere recomandata: sud-estica, sud-vestica, sudica. Temperatura: vara 20-24°C si iarna 18°C.

 • Udare si hranire:

Croton doreste sa fie udat regulat iar pamantul intre doua udari sa fie reavan. Pentru pastrarea umiditatii ridicate se pulverizeaza zilnic cu apa pe frunze si se  amplaseaza o farfurioara cu pietris umed sub planta. Se fertilizeaza la 2 saptamani cu fertilizant pentru plante cu frunze.

 • Elemente decorative: 

Croton este decorativ prin desenul, forma si coloritul frunzelor sale. Croton prezinta un frunzis des cu o gama de culori variata cu nuante de verde, galben si rosu. Florile nu sunt decorative.

 • Pericole:

Daunatori: paduchele lanos si testos, paianjenul rosu. Se recomanda tratarea paduchilor cu insecticide prin aplicarea a 2-3 tratamente la interval de 7-10 zile. Pentru paianjenul rosu se vor face 2-3 tratamente la interval de 7-10 zile cu acaricide. Se vor respecta cu strictete concentratiile si instructiunile de pe ambalajele produselor folosite.
Aerul uscat este cauza brunificarii frunzelor la varfuri si aparitia paianjenului rosu – se va pulveriza planta zilnic.
Udarea excesiva duce la patarea sau la brunificarea frunzelor si dezvoltarea mucegaiului cenusiu pe vasele conducatoare. In acest caz se vor indeparta frunzele afectate, se  fac 2 tratamente cu fungicide sistemice la interval de 10-14 zile si se va sista udarea pana cand solul de la nivelul radacinilor va fi reavan spre uscat. Insuficienta apei va duce la defoliere masiva; radacinile nu trebuie lasate sa se usuce.

 • Important:

Pentru igiena frunzelor este necesar un dus periodic, precum si curatarea frunzelor cu o carpa umeda. Inmultirea se face prin butasire; operatiunea se realizeaza primavara.

Pe scurt, ingrijire Croton

 • Lumina pentru o buna dezvoltare: multa, fara soare direct
 • Lumina pentru supravietuire: medie
 • Udare in conditii de dezvoltare: abundenta
 • Frecventa udare: bisaptamanala cu atentie sporita
 • Viteza crestere: medie
 • Grad de sensibilitate a speciei: rezistenta satisfacatoare

Din aceeasi categorie de plante decorative:

Dracaena janet craig
Suntem divizia Greenatwork a firmei Hollandia Green SRL si suntem specializati in ingrijire plante decorative de interior in spatii de birouri. Avem o echipa de specialisti pasionati de lumea plantelor, punctuali, meticulosi, organizati.  Prin activitatile de intretinere a plantelor decorative de interior efectuate regulat cu personalul nostru calificat, vei conserva mult mai bine investitia pe care ai facut-o in plante decorative in biroul tau. Spatiile de birouri din firma ta vor arata mai dinamice, mai prospere, vor fi mai placute prin prezenta unor plante decorative sanatoase, frumoase, bine intretinute. Activam in domeniu din anul 2002 si lucram dupa standarde preluate de la partenerii nostri olandezi.

Vizitatori :7473


Ecaterina TomaEcaterina Toma WorldClass Health Academy
Punctuali, harnici si amabili, angajatii Greeantwork-Hollandia Green raspund prompt solicitarilor noastre, plantele noastre arata excelent. Ii recomandam cu caldura pentru lucrarile de amenajare cu plante naturale si pentru intretinerea acestora.
Mihaela BanicaMihaela BanicaTNT Romania
TNT Romania deruleaza un parteneriat cu Greenatwork- Hollandia Green din anul 2006. In tot acest interval, reprezentantii lor au dat dovada de o buna cunoastere a domeniului horticol, seriozitate si sfaturi de profil de o buna calitate. Este un partener de nadejde, prompt, amabil, prietenos. 
Georgiana LambruGeorgiana LambruRompetrol
Prestarea serviciilor de catre Greenatwork- Hollandia Green a fost efectuata cu profesionalism, in conditiile respectarii obligatiilor contractuale asumate. Angajatii Hollandia Green sunt bine instruiti in intretinerea, ingrijirea si tratarea plantelor de interior dar si in realizarea aranjamentelor florale, fiind in acelasi timp politicosi.