Dracaena lemon lime

dracaena-lemon-ghiveci-hobby     dracaena-lemon-lime-3t150-lechuza-classico

Dracaena lemon lime este o planta ornamentala decorativa de interior cu un aspect deosebit, cu frunzele in dungi verde deschis si galben.

Ingrijire Dracaena lemon lime

 • Amplasare (lumina si temperatura):

Dracaena Lemon Lime trebuie asezata la lumina dar nu in soare direct. Nu suporta zonele intunecoase. Expunere recomandata: sudica, estica, vestica. Temperatura preferata este 20-24°C vara si 18°C iarna.

 • Udare si hranire:

Dracaena Lemon Lime doreste sa fie udata regulat la 7-10 zile astfel incat pamantul sa se usuce intre doua udari. Se recomanda ca la zilnic sa se pulverizeze planta cu apa pentru a mentine umiditatea aerului ridicata. Se fertilizeaza cu fertilizant pentru plante verzi odata la 2 saptamani vara si lunar iarna.

 • Elemente decorative:
Dracaena Lemon Lime este decorativa prin frunzele cu margini galbene cu o banda verde pe mijloc, lanceolate, de 20-25 cm lungime si 2-3 cm latime, usor curbate dispuse alternativ pe tulpina. Are aspect de palmier. Florile nu sunt decorative si au miros de tei; infloreste foarte rar in conditii de interior.

 • Pericole:

Daunatori: paduchele lanos si paianjenul rosu. Se recomanda tratarea paduchelui lanos cu insecticide prin aplicarea a 2-3 tratamente la interval de 7-10 zile. Pentru paianjenul rosu se vor face 2-3 tratamente la interval de 7-10 zile cu acaricide.
Se vor respecta cu strictete concentratiile si instructiunile de pe ambalajele produselor folosite.
Aerul uscat este cauza brunificarii frunzelor la varfuri – se va pulveriza planta zilnic.
Udarea excesiva duce la patarea sau brunificarea frunzelor, la putrezirea radacinilor.
Insuficienta apei va duce la ingalbenirea si uscarea rapida a frunzelor bazale – radacinile nu trebuie lasate sa se usuce. Temperaturile prea scazute determina inmuierea, rasucirea si brunificarea frunzelor. Frunzele cu varfurile brunificate apar datorita umiditatii scazute a aerului.
Frunze gofrate si/sau cu pete albicioase apar atunci cind lumina este prea puternica.

 • Important:

Daca la una-doua luni apar 2-3 frunze bazale ingalbenite sau uscate, acesta este un proces normal de imbatranire.

CUMPARA AICI DRACAENA LEMON

Pe scurt, ingrijire Dracaena lemon:

 • Lumina maxima (pentru o buna dezvoltare): multa, fara soare direct
 • Lumina minima (pentru supravietuire): multa, fara soare direct
 • Udare in conditii de dezvoltare: moderata
 • Frecventa udare:saptamanala
 • Viteza crestere: lenta
 • Grad de sensibilitate a speciei: sensibila

Din aceeasi categorie de plante decorative:

Dracaena marginata
Suntem divizia Greenatwork a firmei Hollandia Green SRL si suntem specializati in ingrijire plante decorative de interior in spatii de birouri. Avem o echipa de specialisti pasionati de lumea plantelor, punctuali, meticulosi, organizati.  Prin activitatile de intretinere a plantelor decorative de interior efectuate regulat cu personalul nostru calificat, vei conserva mult mai bine investitia pe care ai facut-o in plante decorative in biroul tau. Spatiile de birouri din firma ta vor arata mai dinamice, mai prospere, vor fi mai placute prin prezenta unor plante decorative sanatoase, frumoase, bine intretinute. Activam in domeniu din anul 2002 si lucram dupa standarde preluate de la partenerii nostri olandezi.

Vizitatori :5580


Ecaterina TomaEcaterina Toma WorldClass Health Academy
Punctuali, harnici si amabili, angajatii Greeantwork-Hollandia Green raspund prompt solicitarilor noastre, plantele noastre arata excelent. Ii recomandam cu caldura pentru lucrarile de amenajare cu plante naturale si pentru intretinerea acestora.
Georgiana LambruGeorgiana LambruRompetrol
Prestarea serviciilor de catre Greenatwork- Hollandia Green a fost efectuata cu profesionalism, in conditiile respectarii obligatiilor contractuale asumate. Angajatii Hollandia Green sunt bine instruiti in intretinerea, ingrijirea si tratarea plantelor de interior dar si in realizarea aranjamentelor florale, fiind in acelasi timp politicosi.
Mihaela BanicaMihaela BanicaTNT Romania
TNT Romania deruleaza un parteneriat cu Greenatwork- Hollandia Green din anul 2006. In tot acest interval, reprezentantii lor au dat dovada de o buna cunoastere a domeniului horticol, seriozitate si sfaturi de profil de o buna calitate. Este un partener de nadejde, prompt, amabil, prietenos.