Dracaena marginata

dracaena-marginata-ramificata-hobby      dracaena-marginata-lechuza-classico1                   dracaena-marginata-amenajare

Dracaena Marginata este un palmier cu frunzele lungi, cu varfuri ascutite, sub forma de pamatuf in varful tulpinilor.

Ingrijire Dracaena marginata

 

 • Amplasare (lumina si temperatura):

Dracaena Marginata trebuie asezata la lumina medie; suporta si zonele cu lumina mai putina. Expunere recomandata: nordica, estica, vestica. Temperatura: vara 20-24°C si iarna 18°C.

 • Udare si hranire:

Dracaena Marginata doreste sa fie udata regulat la 7 -10 zile astfel incat pamantul sa se usuce intre doua udari. Se recomanda ca la interval de cateva zile sa se pulverizeze cu apa pe frunze pentru a mentine umiditatea aerului ridicata. Se fertilizeaza la 2 saptamani cu fertilizant pentru plante cu frunze.

 • Elemente decorative:

Dracaena Marginata este decorativa prin frumusetea si eleganta frunzelor. Planta prezinta tulpini subtiri, inalte, neramificate si elegante care poarta smocuri de frunze subtiri, verzi, cu margini rosii, delicate si arcuite.

 • Pericole:

Daunatori- paduchele lanos si paianjenul rosu. Se recomanda tratarea paduchelui lanos cu insecticide prin aplicarea a 2-3 tratamente la interval de 7-14 zile. Pentru paianjenul rosu se vor face 2-3 tratamente la interval de 7-10 zile cu acaricide.
Se vor respecta cu strictete concentratiile si instructiunile de pe ambalajele produselor folosite.
Aerul uscat este cauza brunificarii frunzelor la varfuri – se va pulveriza planta zilnic. Udarea excesiva duce la patarea sau brunificarea frunzelor, la putrezirea radacinilor. Insuficienta apei va duce la ingalbenirea si uscarea rapida a frunzelor bazale; radacinile nu trebuie lasate sa se usuce.
Temperaturile prea scazute determina inmuierea, rasucirea si brunificarea frunzelor.
Frunzele cu varfurile brunificate apar datorita umiditatii scazute a aerului.
Frunze gofrate si/sau cu pete albicioase apar atunci cand lumina este prea puternica.

 • Important:

Daca la una – doua saptamani apar frunze bazale ingalbenite sau uscate, acesta este un proces normal de imbatranire. Inmultirea se face prin butasire.

CUMPARA AICI DRACAENA MARGINATA

Pe scurt, ingrijire Dracaena Marginata

 • Lumina pentru o buna dezvoltare: medie
 • Lumina pentru supravietuire: medie
 • Udare in conditii de dezvoltare: moderata
 • Frecventa udare: saptamanala
 • Viteza crestere: lenta
 • Grad de sensibilitate a speciei: rezistenta satisfacatoare

Din aceeasi categorie de plante decorative:

Dracaena massangeana
Suntem divizia Greenatwork a firmei Hollandia Green SRL si suntem specializati in ingrijire plante decorative de interior in spatii de birouri. Avem o echipa de specialisti pasionati de lumea plantelor, punctuali, meticulosi, organizati.  Prin activitatile de intretinere a plantelor decorative de interior efectuate regulat cu personalul nostru calificat, vei conserva mult mai bine investitia pe care ai facut-o in plante decorative in biroul tau. Spatiile de birouri din firma ta vor arata mai dinamice, mai prospere, vor fi mai placute prin prezenta unor plante decorative sanatoase, frumoase, bine intretinute. Activam in domeniu din anul 2002 si lucram dupa standarde preluate de la partenerii nostri olandezi.

Vizitatori :18661


Ecaterina TomaEcaterina Toma WorldClass Health Academy
Punctuali, harnici si amabili, angajatii Greeantwork-Hollandia Green raspund prompt solicitarilor noastre, plantele noastre arata excelent. Ii recomandam cu caldura pentru lucrarile de amenajare cu plante naturale si pentru intretinerea acestora.
Georgiana LambruGeorgiana LambruRompetrol
Prestarea serviciilor de catre Greenatwork- Hollandia Green a fost efectuata cu profesionalism, in conditiile respectarii obligatiilor contractuale asumate. Angajatii Hollandia Green sunt bine instruiti in intretinerea, ingrijirea si tratarea plantelor de interior dar si in realizarea aranjamentelor florale, fiind in acelasi timp politicosi.
Mihaela BanicaMihaela BanicaTNT Romania
TNT Romania deruleaza un parteneriat cu Greenatwork- Hollandia Green din anul 2006. In tot acest interval, reprezentantii lor au dat dovada de o buna cunoastere a domeniului horticol, seriozitate si sfaturi de profil de o buna calitate. Este un partener de nadejde, prompt, amabil, prietenos.