Dracaena massangeana

dracaena-massangeana

Dracaena Massangeana este originara din Africa de Sud, este o planta de interior decorativa prin frunzele ei lungi cu dungi galbene longitudinale si prin trunchiul gros. Este recomandata pentru decorarea spatiilor foarte luminoase.

Ingrijire Dracaena massangeana

 • Amplasare (lumina si temperatura):

Dracaena Massangeana trebuie asezata la lumina dar nu in soare direct. Nu suporta zonele intunecoase, frunzele isi pierd coloritul daca nu are suficienta lumina. Expunerea trebuie sa fie sudica, estica sau vestica iar temperatura optima sa se situeze vara intre 20-24°C si iarna 18°C.

 • Udare si hranire:

Dracaena Massangeana se uda regulat la 7 -10 zile astfel incat pamantul intre doua udari sa fie uscat. Se recomanda ca la interval de cateva zile sa se stropeasca planta cu apa pentru a mentine umiditatea aerului ridicata. Fertilizarea se face la interval de 2 saptamani cu fertilizant pentru plante cu frunze.

 • Elemente decorative:

Dracaena Massangeana este decorativa prin frunzele de un verde prazuliu cu dungi galbene, lanceolate de 25-30 cm lungime si 5-6 cm latime, usor curbate dispuse altern pe tulpina. Are aspect de palmier. Infloreste rar in conditii de interior.

 • Pericole:

Principalii daunatori sunt paduchele lanos si paianjenul rosu.
Se recomanda tratarea paduchelui lanos cu insecticide prin aplicarea a 2-3 tratamente la interval de 7-10 zile.
Pentru paianjenul rosu se vor face 2-3 tratamente la interval de 7-10 zile cu acaricide.
Se vor respecta cu strictete concentratiile si instructiunile de pe ambalajele produselor folosite.
Aerul uscat este cauza brunificarii frunzelor la varfuri -se va pulveriza planta zilnic.
Udarea excesiva duce la patarea sau brunificarea frunzelor, la putrezirea radacinilor.
Insuficienta apei va duce la ingalbenirea si uscarea rapida a frunzelor bazale –  radacinile nu trebuie lasate sa se usuce.
Temperaturile prea scazute determina inmuierea, rasucirea si brunificarea frunzelor.
Frunzele cu varfurile brunificate apar datorita umiditatii scazute a aerului.
Frunze gofrate si/sau cu pete albicioase apar atunci cand lumina este prea puternica.

 • Important:

Daca la una, doua luni apar 2-3 frunze bazale ingalbenite sau uscate, acesta este un proces normal de imbatranire.

CUMPARA AICI DRACAENA MASSANGEANA

Pe scurt, ingrijire Dracaena massangeana

 • Lumina pentru o buna dezvoltare: multa, fara soare direct
 • Lumina pentru supravietuire: medie
 • Udare in conditii de dezvoltare: moderata
 • Frecventa udare: saptamanala
 • Viteza crestere: lenta
 • Grad de sensibilitate a speciei: rezistenta satisfacatoare

Din aceeasi categorie de plante decorative:

Dracaena reflexa
Suntem divizia Greenatwork a firmei Hollandia Green SRL si suntem specializati in ingrijire plante decorative de interior in spatii de birouri. Avem o echipa de specialisti pasionati de lumea plantelor, punctuali, meticulosi, organizati.  Prin activitatile de intretinere a plantelor decorative de interior efectuate regulat cu personalul nostru calificat, vei conserva mult mai bine investitia pe care ai facut-o in plante decorative in biroul tau. Spatiile de birouri din firma ta vor arata mai dinamice, mai prospere, vor fi mai placute prin prezenta unor plante decorative sanatoase, frumoase, bine intretinute. Activam in domeniu din anul 2002 si lucram dupa standarde preluate de la partenerii nostri olandezi.

Vizitatori :6318


Mihaela BanicaMihaela BanicaTNT Romania
TNT Romania deruleaza un parteneriat cu Greenatwork- Hollandia Green din anul 2006. In tot acest interval, reprezentantii lor au dat dovada de o buna cunoastere a domeniului horticol, seriozitate si sfaturi de profil de o buna calitate. Este un partener de nadejde, prompt, amabil, prietenos. 
Georgiana LambruGeorgiana LambruRompetrol
Prestarea serviciilor de catre Greenatwork- Hollandia Green a fost efectuata cu profesionalism, in conditiile respectarii obligatiilor contractuale asumate. Angajatii Hollandia Green sunt bine instruiti in intretinerea, ingrijirea si tratarea plantelor de interior dar si in realizarea aranjamentelor florale, fiind in acelasi timp politicosi.
Ecaterina TomaEcaterina Toma WorldClass Health Academy
Punctuali, harnici si amabili, angajatii Greeantwork-Hollandia Green raspund prompt solicitarilor noastre, plantele noastre arata excelent. Ii recomandam cu caldura pentru lucrarile de amenajare cu plante naturale si pentru intretinerea acestora.