Epipremnum

epipremnum-ghiveci-hobby   epipremnum-lechuza-classico

Epipremnum, sau “scindapsus”, sau “pothos aureus”, este denumit popular si corn de iedera, potos sau iedera diavolului. Are un aspect pletos, cu crestere rapida, de aceea se utilizeaza atat ca planta curgatoare cat si prin dirijare pe tutore.

Ingrijire Epipremnum

 • Amplasare (lumina si temperatura):

Epipremnum este o planta careia ii place sa fie amplasata intr-un loc luminos pana la umbros. Nu doreste soare direct iar la umbra frunzele isi pierd modelul si se pot arde. Expunere recomandata: sud, est, vest, nord. Temperatura: doreste caldura tot timpul anului, la 20°C.

 • Udare si hranire:

Epipremnum are nevoie ca pamantul sa fie permanent reavan. Se fertilizeaza de doua ori pe luna.

 • Elemente decorative:

Epipremnum se prezinta sub forma de liana viguroasa, cu frunze oval-cordiforme, groase, stralucitoare. Culoarea de fond este verde peste care se suprapun pete si striuri galbene.
Pentru un aspect mai deosebit se poate conduce in jurul unui tutore, adesea imbracat in calti. Acesta poate fi pulverizat cu apa si mentine umiditatea la nivelul frunzisului, radacinile adventive ale plantei utilizandu-l ca pe un substrat.

 • Pericole:

Daunatori – paduchii lanosi. Se fac 2-3 tratamente cu insecticide. Boli: datorita excesului de apa pot putrezi radacinile si baza tulpinii. Se trateaza prin aplicarea  a doua  tratamente  la interval de 14 zile, la sol cu fungicide sistemice.

 • Important:

Trebuie ales cu mare atentie locul unde veti aseza Epipremnum deoarece nu suporta curentii de aer si nici spatiile neaerisite. In aceste conditii ii apar pete maronii pe frunze. Atentie la transplantare- nu ii raniti radacinile. Inmultire facila prin butasi. Este foarte important ca solul sa se dreneze usor.

CUMPARA AICI EPIPREMNUM

Pe scurt, ingrijire Epipremnum

 • Lumina pentru o buna dezvoltare: multa, fara soare direct
 • Lumina pentru supravietuire: medie
 • Udare in conditii de dezvoltare: medie
 • Frecventa udare: saptamanala
 • Viteza crestere: rapida
 • Grad de sensibilitate a speciei: rezistenta buna

Din aceeasi categorie de plante decorative:

Ficus amstel
Suntem divizia Greenatwork a firmei Hollandia Green SRL si suntem specializati in ingrijire plante decorative de interior in spatii de birouri. Avem o echipa de specialisti pasionati de lumea plantelor, punctuali, meticulosi, organizati.  Prin activitatile de intretinere a plantelor decorative de interior efectuate regulat cu personalul nostru calificat, vei conserva mult mai bine investitia pe care ai facut-o in plante decorative in biroul tau. Spatiile de birouri din firma ta vor arata mai dinamice, mai prospere, vor fi mai placute prin prezenta unor plante decorative sanatoase, frumoase, bine intretinute. Activam in domeniu din anul 2002 si lucram dupa standarde preluate de la partenerii nostri olandezi.

Vizitatori :10037


Ecaterina TomaEcaterina Toma WorldClass Health Academy
Punctuali, harnici si amabili, angajatii Greeantwork-Hollandia Green raspund prompt solicitarilor noastre, plantele noastre arata excelent. Ii recomandam cu caldura pentru lucrarile de amenajare cu plante naturale si pentru intretinerea acestora.
Mihaela BanicaMihaela BanicaTNT Romania
TNT Romania deruleaza un parteneriat cu Greenatwork- Hollandia Green din anul 2006. In tot acest interval, reprezentantii lor au dat dovada de o buna cunoastere a domeniului horticol, seriozitate si sfaturi de profil de o buna calitate. Este un partener de nadejde, prompt, amabil, prietenos. 
Georgiana LambruGeorgiana LambruRompetrol
Prestarea serviciilor de catre Greenatwork- Hollandia Green a fost efectuata cu profesionalism, in conditiile respectarii obligatiilor contractuale asumate. Angajatii Hollandia Green sunt bine instruiti in intretinerea, ingrijirea si tratarea plantelor de interior dar si in realizarea aranjamentelor florale, fiind in acelasi timp politicosi.