Ficus amstel king

http://www.verdelabirou.ro/plante-decorative/ficus-amstel-king/        ficus-amstel-king-lechuza-classico                  ficus-amstel-king

Ficus Amstel King, sau “ficusul de Bengal”, este un arbore cu crengi pletoase, cu frunze lanceolate lucioase, cu crestere rapida.

Ingrijire Ficus Amstel king

 • Amplasare (lumina si temperatura):

Ficus Amstel King este o planta iubitoare de lumina, dar vara se va feri de soarele prea puternic din timpul pranzului. Numarul frunzelor scade cu pana la 40% in conditii de umbra comparativ cu un spatiu bine luminat. Pentru refacerea frunzisului, dupa o defoliere masiva, acesta se va aseza in cel mai luminos loc din incapere sau afara in locuri semi-umbroase. Expunere recomandata: sud, est, vest. Temperatura: doreste caldura tot timpul anului, la 20°C.

 • Udare si hranire:

Se uda astfel incat pamantul sa fie permanent reavan. Fertilizare: de doua ori pe luna.

 • Elemente decorative:

Ficus Amstel King este decorativ prin frunzele lanceolate, late de 1,5-2,5 cm, asemanatoare cu cele de leandru. Frunza este neteda, de culoare verde inchis. Aspect asemanator cu ficusul alii.

 • Pericole:

Daunatori: paduchii lanosi si painjenul rosu. Se fac 2-3 tratamente cu insecticide respectiv acaricide. Boli: datorita excesului de apa pot putrezi radacinile si baza tulpinii. Se trateaza prin aplicarea a doua  tratamente  la interval de 14 zile, la sol cu fungicide sistemice. Alte boli: patarea bruna si neagra, antracnoza, alternarioza.
Innegrirea, uscarea si caderea frunzelor este datorata umiditatii prea mari in pamant, oscilatiilor mari de temperatura si curentilor de aer, temperaturii scazute si luminii reduse iarna.
Pe scoarta si pe ramificatii pot apare umflaturi si dungi de culoare bruna cauzate de excesul de substante nutritive sau de intepaturile insectelor.

 • Important:

Seva (latexul) plantei poate fi iritanta pentru piele. Corectarea inaltimii si largimii plantei, precum si stimularea ramificarii se fac prin taieri executate primavara in luna martie.
Stergerea frunzelor de praf cu un burete sau o carpa umezita este o lucrare ce nu trebuie neglijata. Inmultire prin butasi.

CUMPARA AICI FICUS AMSTEL

Pe scurt, ingrijire Ficus Amstel king

 • Lumina pentru o buna dezvoltare: multa, fara soare direct
 • Lumina pentru supravietuire: medie
 • Udare in conditii de dezvoltare: medie
 • Frecventa udare: saptamanala
 • Viteza crestere: medie
 • Grad de sensibilitate a speciei: rezistenta buna

Din aceeasi categorie de plante decorative:

Ficus benjamina
Suntem divizia Greenatwork a firmei Hollandia Green SRL si suntem specializati in ingrijire plante decorative de interior in spatii de birouri. Avem o echipa de specialisti pasionati de lumea plantelor, punctuali, meticulosi, organizati.  Prin activitatile de intretinere a plantelor decorative de interior efectuate regulat cu personalul nostru calificat, vei conserva mult mai bine investitia pe care ai facut-o in plante decorative in biroul tau. Spatiile de birouri din firma ta vor arata mai dinamice, mai prospere, vor fi mai placute prin prezenta unor plante decorative sanatoase, frumoase, bine intretinute. Activam in domeniu din anul 2002 si lucram dupa standarde preluate de la partenerii nostri olandezi.

Vizitatori :4550


Georgiana LambruGeorgiana LambruRompetrol
Prestarea serviciilor de catre Greenatwork- Hollandia Green a fost efectuata cu profesionalism, in conditiile respectarii obligatiilor contractuale asumate. Angajatii Hollandia Green sunt bine instruiti in intretinerea, ingrijirea si tratarea plantelor de interior dar si in realizarea aranjamentelor florale, fiind in acelasi timp politicosi.
Ecaterina TomaEcaterina Toma WorldClass Health Academy
Punctuali, harnici si amabili, angajatii Greeantwork-Hollandia Green raspund prompt solicitarilor noastre, plantele noastre arata excelent. Ii recomandam cu caldura pentru lucrarile de amenajare cu plante naturale si pentru intretinerea acestora.
Mihaela BanicaMihaela BanicaTNT Romania
TNT Romania deruleaza un parteneriat cu Greenatwork- Hollandia Green din anul 2006. In tot acest interval, reprezentantii lor au dat dovada de o buna cunoastere a domeniului horticol, seriozitate si sfaturi de profil de o buna calitate. Este un partener de nadejde, prompt, amabil, prietenos.