Ficus benjamina

ficus-benjamina-impletit-hobby   ficus-benjamina-impletit-lechuza-classico1

Ficus benjamina, copacelul simpatic de birou, ne incanta prin aspectul sau vesel, cu frunze multe, maruntele, si prin cresterea sa rapida, atunci cand are conditii optime de dezvoltare (soare, aer proaspat, cadura).

Ingrijire Ficus Benjamina

 •   Amplasare (lumina si temperatura):

Ficus benjamina este o planta iubitoare de lumina, suporta chiar si soarele puternic din timpul pranzului. Numarul frunzelor scade cu pana la 40% in conditii de umbra comparativ cu un spatiu bine luminat. Pentru refacerea frunzisului, dupa o defoliere masiva, acesta se va aseza in cel mai luminos loc din incapere sau afara in locuri semi-umbroase. Expunere recomandata: sud, est, vest. Ii place caldura tot timpul anului, la 20°C.

 •    Udare si hranire:

Ficus benjamina doreste sa fie udat regulat, abundent, pamantul se lasa sa se usuce usor intre doua udari. Se recomanda ca zilnic sa se pulverizeze planta cu apa pentru a mentine umiditatea aerului ridicata. Se fertilizeaza cu fertilizant pentru plante verzi odata la 2 saptamani vara si lunar iarna.

 • Elemente decorative:

Ficus benjamina este o planta decorativa prin frunzele  persistente, de 3-5 cm lungime, ovale, cu varf ascutit, pieloase, cu aspect cerat, verde-viu. Are aspect de copacel. Nu infloreste in conditii de interior.

 • Pericole:

Daunatori: paduchii lanosi si painjenul rosu. Se fac 2-3 tratamente cu insecticide respectiv acaricide.
Datorita excesului de apa pot putrezi radacinile. Se trateaza prin aplicarea a doua  tratamente  la interval de 14 zile, la sol cu fungicide sistemice. Innegrirea, uscarea si caderea frunzelor este datorata umiditatii prea mari in pamant, oscilatiilor mari de temperatura si curentilor de aer, temperaturii scazute si luminii reduse iarna. Ingalbenirea frunzelor se datoreaza lipsei apei sau atacului de paianjen rosu.

 • Important:

Corectarea inaltimii si largimii plantei, precum si stimularea ramificarii se fac prin taieri executate primavara in luna martie. Stergerea frunzelor de praf cu un burete sau o carpa umezita este o lucrare ce nu trebuie neglijata. Seva (latexul) plantei poate fi iritanta pentru piele.

Pe scurt, ingrijire Ficus benjamina:

 • Lumina pentru o buna dezvoltare: multa, cu soare direct
 • Lumina pentru supravietuire: multa, fara soare direct
 • Udare in conditii de dezvoltare: abundenta
 • Frecventa udare: bisaptamanala
 • Viteza crestere: rapida
 • Grad de sensibilitate a speciei: rezistenta buna

Din aceeasi categorie de plante decorative:

Ficus elastica
Suntem divizia Greenatwork a firmei Hollandia Green SRL si suntem specializati in ingrijire plante decorative de interior in spatii de birouri. Avem o echipa de specialisti pasionati de lumea plantelor, punctuali, meticulosi, organizati.  Prin activitatile de intretinere a plantelor decorative de interior efectuate regulat cu personalul nostru calificat, vei conserva mult mai bine investitia pe care ai facut-o in plante decorative in biroul tau. Spatiile de birouri din firma ta vor arata mai dinamice, mai prospere, vor fi mai placute prin prezenta unor plante decorative sanatoase, frumoase, bine intretinute. Activam in domeniu din anul 2002 si lucram dupa standarde preluate de la partenerii nostri olandezi.

Vizitatori :24934


Mihaela BanicaMihaela BanicaTNT Romania
TNT Romania deruleaza un parteneriat cu Greenatwork- Hollandia Green din anul 2006. In tot acest interval, reprezentantii lor au dat dovada de o buna cunoastere a domeniului horticol, seriozitate si sfaturi de profil de o buna calitate. Este un partener de nadejde, prompt, amabil, prietenos. 
Ecaterina TomaEcaterina Toma WorldClass Health Academy
Punctuali, harnici si amabili, angajatii Greeantwork-Hollandia Green raspund prompt solicitarilor noastre, plantele noastre arata excelent. Ii recomandam cu caldura pentru lucrarile de amenajare cu plante naturale si pentru intretinerea acestora.
Georgiana LambruGeorgiana LambruRompetrol
Prestarea serviciilor de catre Greenatwork- Hollandia Green a fost efectuata cu profesionalism, in conditiile respectarii obligatiilor contractuale asumate. Angajatii Hollandia Green sunt bine instruiti in intretinerea, ingrijirea si tratarea plantelor de interior dar si in realizarea aranjamentelor florale, fiind in acelasi timp politicosi.