Ficus elastica

 

Ficus Elastica Robusta este o planta decorativa prin frunzele mari si lucioase ce decoreaza bine spatiile cu lumina multa.

Ingrijire Ficus Elastica

 • Amplasare (lumina si temperatura):

Ficus Elastica Robusta iubeste lumina, prefera o expozitie estica sau sudica, vara trebuie protejat de razele puternice ale soarelui. Numarul frunzelor scade cu pana la 40% in conditii de umbra comparativ cu un spatiu bine luminat. Temperatura optima pentru o buna dezvoltare se situeaza intre 18-20°C vara si min. 12-13°C iarna.

 • Udare si hranire:

Se uda la 7-10 zile astfel incat solul sa fie reavan spre uscat intre doua udari. Ambientul trebuie mentinut umed prin stropiri regulate cu apa iar in perioadele foarte calduroase chiar prin stropiri zilnice. Pentru asigurarea necesarului de umiditate atmosferica, ghiveciul poate fi asezat pe o farfurie cu pietris ud. Fertilizarea se face o data sau de doua ori pe luna, cu fertilizanti cu o concentratie mai ridicata de azot.

 • Elemente decorative:

Ficus Elastica Robusta este o planta decorativa prin frunzele foarte mari, de forma ovala, cu marginea dreapta, Frunza este neteda,de culoare verde inchis usor roscat, iar nervurile pronuntate au o culoare mai deschisa.

 • Pericole:

Daunatori- paianjenul rosu si paduchii lanosi, se vor face 2-3 tratamente cu acarcide sau insecticide la interval de 7-10 zile .

Boli patarea bruna si neagra, antracnoza, alternarioza -se fac  tratamente cu fungicide .
Innegrirea, uscarea si caderea frunzelor este datorata umiditatii prea mari in pamant, oscilatiilor mari de temperatura si curentilor de aer, temperaturii scazute si luminii reduse iarna.
Corectarea inaltimii si largimii plantei precum si stimularea ramificarii se fac prin taieri executate primavara in luna martie. Pentru a conduce coroana se va face taierea deasupra unei frunze indreptata spre directia in care vrem sa creasca o noua ramura.

 • Important:

Stergerea frunzelor de praf cu un burete sau o carpa umezita este o lucrare ce nu trebuie neglijata. Seva (latexul) plantei poate fi iritanta pentru piele. In cazul aparitiei acestuia este bine sa fie sters rapid cu o carpa umeda, deoarece pateaza.

CUMPARA AICI FICUS ELASTICA

Pe scurt, ingrijire Ficus Elastica

 • Lumina pentru o buna dezvoltare: multa, fara soare direct
 • Lumina pentru supravietuire: medie
 • Udare in conditii de dezvoltare: medie
 • Frecventa udare: saptamanala
 • Viteza crestere: medie
 • Grad de sensibilitate a speciei: rezistenta buna

Din aceeasi categorie de plante decorative:

Ficus microcarpa
Suntem divizia Greenatwork a firmei Hollandia Green SRL si suntem specializati in ingrijire plante decorative de interior in spatii de birouri. Avem o echipa de specialisti pasionati de lumea plantelor, punctuali, meticulosi, organizati.  Prin activitatile de intretinere a plantelor decorative de interior efectuate regulat cu personalul nostru calificat, vei conserva mult mai bine investitia pe care ai facut-o in plante decorative in biroul tau. Spatiile de birouri din firma ta vor arata mai dinamice, mai prospere, vor fi mai placute prin prezenta unor plante decorative sanatoase, frumoase, bine intretinute. Activam in domeniu din anul 2002 si lucram dupa standarde preluate de la partenerii nostri olandezi.

Vizitatori :6419


Georgiana LambruGeorgiana LambruRompetrol
Prestarea serviciilor de catre Greenatwork- Hollandia Green a fost efectuata cu profesionalism, in conditiile respectarii obligatiilor contractuale asumate. Angajatii Hollandia Green sunt bine instruiti in intretinerea, ingrijirea si tratarea plantelor de interior dar si in realizarea aranjamentelor florale, fiind in acelasi timp politicosi.
Mihaela BanicaMihaela BanicaTNT Romania
TNT Romania deruleaza un parteneriat cu Greenatwork- Hollandia Green din anul 2006. In tot acest interval, reprezentantii lor au dat dovada de o buna cunoastere a domeniului horticol, seriozitate si sfaturi de profil de o buna calitate. Este un partener de nadejde, prompt, amabil, prietenos. 
Ecaterina TomaEcaterina Toma WorldClass Health Academy
Punctuali, harnici si amabili, angajatii Greeantwork-Hollandia Green raspund prompt solicitarilor noastre, plantele noastre arata excelent. Ii recomandam cu caldura pentru lucrarile de amenajare cu plante naturale si pentru intretinerea acestora.