Ficus microcarpa

ficus-microcarpa-35-110-ghiveci-plastic  ficus-microcarpa-lechuza-rondo-rosu        

Ficus microcarpa, originar din Sri Lanka, India, Taiwan este o frumoasa planta care poate decora orice interior care are lumina naturala din plin. O planta des folosita de catre producatorii de bonsai deoarece este rezistenta si se poate modela usor. Ficus microcarpa este o planta vesnic verde, decorativa prin frunzele lucioase de un verde intens si prin trunchiul care poate lua diferite forme.

Ingrijire Ficus Microcarpa

 • Amplasare (lumina si temperatura):

Ficus microcarpa este o planta iubitoare de lumina, dar vara se va feri de soarele prea puternic din timpul pranzului. Numarul frunzelor scade cu pana la 40% in conditii de umbra comparativ cu un spatiu bine luminat. Pentru refacerea frunzisului, dupa o defoliere masiva, acesta se va aseza in cel mai luminos loc din incapere sau afara in locuri umbroase. Temperatura optima ar trebui sa fie  vara intre 18-20°C si iarna 12-13°C. Expunerea este recomandat sa fie estica, vestica sau sudica.

 • Udare si hranire:

Ficus Microcarpa este o planta iubitoare de apa, de aceea e bine sa fie udata abundent dar nu excesiv. Ambientul trebuie mentinut umed prin stropiri regulate iar in perioadele foarte calduroase chiar prin stropiri zilnice. Pentru asigurarea necesarului de umiditate atmosferica, ghiveciul poate fi asezat pe o farfurie cu pietris ud. Fertilizarea se face o data sau de doua ori pe luna, cu fertilizant pentru bonsai.

 • Elemente decorative:

Ficus Microcarpa este decorativ prin scoarta deschisa la culoare, asemanatoare cu a mesteacanului, prin multiplele ramificatii flexibile ce cresc contorsionate si intortocheate, prin frunzele mici dar numeroase, cu varful usor rotunjit, colorate verde intens, elegante si gratioase.

 • Pericole:

Daunatori principali pot fi paianjenul rosu, paduchii testosi si lanosi. Pentru acesti daunatori se fac tratamente cu insecticide sau acaricide specifice conform recomandarilor producatorului. Ca boli pot sa apara patarea bruna si neagra, antracnoza, alternarioza.
Innegrirea, uscarea si caderea frunzelor este datorata umiditatii prea mari in pamant, oscilatiilor mari de temperatura si curentilor de aer, temperaturii scazute si luminii reduse iarna.

 • Important:

Corectarea inaltimii si largimii plantei, precum si stimularea ramificarii se fac prin taieri executate primavara in luna martie.
Planta se dezvolta mai bine in ghivece mai mult largi decat inalte.

CUMPARA AICI FICUS MICROCARPA BONSAI

Pe scurt, ingrijire Ficus microcarpa

 • Lumina pentru o buna dezvoltare: multa, cu soare direct
 • Lumina pentru supravietuire: multa, fara soare direct
 • Udare in conditii de dezvoltare: abundenta
 • Frecventa udare: bisaptamanala
 • Viteza crestere: medie
 • Grad de sensibilitate a speciei: rezistenta buna

Din aceeasi categorie de plante decorative:

Ficus ginseng bonsai
Suntem divizia Greenatwork a firmei Hollandia Green SRL si suntem specializati in ingrijire plante decorative de interior in spatii de birouri. Avem o echipa de specialisti pasionati de lumea plantelor, punctuali, meticulosi, organizati.  Prin activitatile de intretinere a plantelor decorative de interior efectuate regulat cu personalul nostru calificat, vei conserva mult mai bine investitia pe care ai facut-o in plante decorative in biroul tau. Spatiile de birouri din firma ta vor arata mai dinamice, mai prospere, vor fi mai placute prin prezenta unor plante decorative sanatoase, frumoase, bine intretinute. Activam in domeniu din anul 2002 si lucram dupa standarde preluate de la partenerii nostri olandezi.

Vizitatori :10332


Mihaela BanicaMihaela BanicaTNT Romania
TNT Romania deruleaza un parteneriat cu Greenatwork- Hollandia Green din anul 2006. In tot acest interval, reprezentantii lor au dat dovada de o buna cunoastere a domeniului horticol, seriozitate si sfaturi de profil de o buna calitate. Este un partener de nadejde, prompt, amabil, prietenos. 
Ecaterina TomaEcaterina Toma WorldClass Health Academy
Punctuali, harnici si amabili, angajatii Greeantwork-Hollandia Green raspund prompt solicitarilor noastre, plantele noastre arata excelent. Ii recomandam cu caldura pentru lucrarile de amenajare cu plante naturale si pentru intretinerea acestora.
Georgiana LambruGeorgiana LambruRompetrol
Prestarea serviciilor de catre Greenatwork- Hollandia Green a fost efectuata cu profesionalism, in conditiile respectarii obligatiilor contractuale asumate. Angajatii Hollandia Green sunt bine instruiti in intretinerea, ingrijirea si tratarea plantelor de interior dar si in realizarea aranjamentelor florale, fiind in acelasi timp politicosi.