Nolina (beaucarnea)

nolina-amenajare

Nolina recurvata sau “beaucarnea”, originara din Guatemala, este decorativa prin aspectul trunchiului lemnos cu scoarta ridata si ingrosat puternic la baza care seamana cu un picior de elefant si prin manunchiul de frunze lungi si inguste ca niste panglici care se formeaza in varf si atarna gratios pe langa trunchi. Planta este denumita popular si “picior de elefant” sau “arborele butelie”.

Ingrijire Nolina (beaucarnea)

 • Amplasare (lumina si temperatura):

Nolina se dezvolta foarte bine in spatii cu lumina putenica insa trebuie ferita de razele soarelui, expunerea poate si estica,vestica sau sudica iar temperatura vara sa se situeze intre 18-24°C si iarna 8-10°C.

 • Udare si hranire:

Udarea plantei Nolina (beaucarnea) se face cu cantitati mici de apa, la intervale mai mari de timp si numai cand pamantul se usuca. Planta se multumeste cu un volum redus de sol iar fertilizarile se fac vara la interval de o luna. Este bine sa i se respecte iarna o usoara stare de repaus prin scaderea temperaturii la 12-16 grade Celsius, reducerea udarilor si stoparea fertilizarii.

 • Elemente decorative:

Nolina Recurvata (beaucarnea) este deosebita prin originalitatea ei, tulpina este lignificata, de culoare gri-brun, care cu varsta se ingroasa mult la baza, asemeni unui bulb. Dilatatia de la baza este locul unde planta stocheaza apa. Frunzele lungi, inguste, gratios reflecte, sunt verzi si se dezvolta ca un buchet in varful trunchiului. Planta infloreste rareori sub forma de ciorchini de flori albe.

 • Pericole:

Daunatori – paduchii lanosi care se combat cu insecticide specifice.
Udarea excesiva  poate determina incetinirea cresterii, putezirea radacinilor si a coletului.
Transplantarea se va face la intervale mari de timp (3-4 ani) si numai atunci cand radacinile ocupa in intregime vasul, ies la suprafata sau obtureaza spatiile de scurgere a apei.

 • Important:

Pulverizarea frunzisului, cu apa necalcaroasa si nu prea rece, este necesara in perioadele foarte calde si uscate. Uscarea si caderea frunzelor batrane situate la baza este un proces fiziologic normal, consecinta a imbatranirii plantei.

CUMPARA AICI NOLINA (BEAUCARNEA)

Pe scurt, ingrijire Nolina (beaucarnea)

 • Lumina pentru o buna dezvoltare: multa, fara soare direct
 • Lumina pentru supravietuire: medie
 • Udare in conditii de dezvoltare: moderata
 • Frecventa udare: saptamanal sau la doua saptamani
 • Viteza crestere: lenta
 • Grad de sensibilitate a speciei: rezistenta buna

Din aceeasi categorie de plante decorative:

Philodendron scandens
Suntem divizia Greenatwork a firmei Hollandia Green SRL si suntem specializati in ingrijire plante decorative de interior in spatii de birouri. Avem o echipa de specialisti pasionati de lumea plantelor, punctuali, meticulosi, organizati.  Prin activitatile de intretinere a plantelor decorative de interior efectuate regulat cu personalul nostru calificat, vei conserva mult mai bine investitia pe care ai facut-o in plante decorative in biroul tau. Spatiile de birouri din firma ta vor arata mai dinamice, mai prospere, vor fi mai placute prin prezenta unor plante decorative sanatoase, frumoase, bine intretinute. Activam in domeniu din anul 2002 si lucram dupa standarde preluate de la partenerii nostri olandezi.

Vizitatori :5078


Georgiana LambruGeorgiana LambruRompetrol
Prestarea serviciilor de catre Greenatwork- Hollandia Green a fost efectuata cu profesionalism, in conditiile respectarii obligatiilor contractuale asumate. Angajatii Hollandia Green sunt bine instruiti in intretinerea, ingrijirea si tratarea plantelor de interior dar si in realizarea aranjamentelor florale, fiind in acelasi timp politicosi.
Mihaela BanicaMihaela BanicaTNT Romania
TNT Romania deruleaza un parteneriat cu Greenatwork- Hollandia Green din anul 2006. In tot acest interval, reprezentantii lor au dat dovada de o buna cunoastere a domeniului horticol, seriozitate si sfaturi de profil de o buna calitate. Este un partener de nadejde, prompt, amabil, prietenos. 
Ecaterina TomaEcaterina Toma WorldClass Health Academy
Punctuali, harnici si amabili, angajatii Greeantwork-Hollandia Green raspund prompt solicitarilor noastre, plantele noastre arata excelent. Ii recomandam cu caldura pentru lucrarile de amenajare cu plante naturale si pentru intretinerea acestora.