Philodendron scandens

 philodendron-scandens-brasil-ghiveci   philodendron-scandens-lechuza-classico

Philodendron Scandens este o planta pletoasa cu crestere rapida, ca o liana, care se poate utiliza ca planta curgatoare sau se poate conduce pe un tutore.

Ingrijire Philodendron Scandens

 • Amplasare (lumina si temperatura):

Plantei Philodendron Scandens ii place sa fie amplasata intr-un loc luminos pana la moderat umbros. Nu doreste soare direct iar la umbra frunzele se etioleaza si raman mici. Expunere: sud, est, vest, nord. Temperatura: doreste caldura tot timpul anului, la 20°C.

 • Udare si hranire:

Philodendron Scandens se uda astfel incat pamantul sa fie permanent reavan. Se fertilizeaza de doua ori pe luna.

 • Elemente decorative:

Philodendron Scandens se prezinta sub forma de liana viguroasa, cu frunze oval-cordiforme, groase, stralucitoare. Culoarea de fond este verde, unele specii avand nervura principala galbena. Pentru un aspect aparte se conduce in jurul unui tutore imbracat in calti. Acesta poate fi pulverizat cu apa si astfel mentine umiditatea la nivelul frunzisului, radacinile adventive ale plantei utilizandu-l ca pe un substrat.

 • Pericole:

Daunatori – paduchii lanosi. Se fac 2-3 tratamente cu insecticide. Boli: datorita excesului de apa pot putrezi radacinile si baza tulpinii. Se trateaza prin aplicarea  a doua  tratamente  la interval de 14 zile, la sol cu fungicide sistemice.

 • Important:

Trebuie ales cu mare atentie locul unde veti aseza Philodendron Scandens deoarece nu suporta curentii de aer si nici spatiile neaerisite. In aceste conditii ii apar pete maronii pe frunze. Se inmulteste prin butasi. Este foarte important ca solul sa se dreneze cu usurinta.

CUMPARA AICI PHILODENDRON SCANDENS

Pe scurt, ingrijire Philodendron Scandens

 • Lumina pentru o buna dezvoltare: medie
 • Lumina pentru supravietuire: moderata
 • Udare in conditii de dezvoltare: medie
 • Frecventa udare: saptamanala
 • Viteza crestere: medie
 • Grad de sensibilitate a speciei: rezistenta buna

Din aceeasi categorie de plante decorative:

Phoenix roebelenii
Suntem divizia Greenatwork a firmei Hollandia Green SRL si suntem specializati in ingrijire plante decorative de interior in spatii de birouri. Avem o echipa de specialisti pasionati de lumea plantelor, punctuali, meticulosi, organizati.  Prin activitatile de intretinere a plantelor decorative de interior efectuate regulat cu personalul nostru calificat, vei conserva mult mai bine investitia pe care ai facut-o in plante decorative in biroul tau. Spatiile de birouri din firma ta vor arata mai dinamice, mai prospere, vor fi mai placute prin prezenta unor plante decorative sanatoase, frumoase, bine intretinute. Activam in domeniu din anul 2002 si lucram dupa standarde preluate de la partenerii nostri olandezi.

Vizitatori :4823


Ecaterina TomaEcaterina Toma WorldClass Health Academy
Punctuali, harnici si amabili, angajatii Greeantwork-Hollandia Green raspund prompt solicitarilor noastre, plantele noastre arata excelent. Ii recomandam cu caldura pentru lucrarile de amenajare cu plante naturale si pentru intretinerea acestora.
Georgiana LambruGeorgiana LambruRompetrol
Prestarea serviciilor de catre Greenatwork- Hollandia Green a fost efectuata cu profesionalism, in conditiile respectarii obligatiilor contractuale asumate. Angajatii Hollandia Green sunt bine instruiti in intretinerea, ingrijirea si tratarea plantelor de interior dar si in realizarea aranjamentelor florale, fiind in acelasi timp politicosi.
Mihaela BanicaMihaela BanicaTNT Romania
TNT Romania deruleaza un parteneriat cu Greenatwork- Hollandia Green din anul 2006. In tot acest interval, reprezentantii lor au dat dovada de o buna cunoastere a domeniului horticol, seriozitate si sfaturi de profil de o buna calitate. Este un partener de nadejde, prompt, amabil, prietenos.