Sansevieria laurentii

sansevieria-17-65-ghiveci-hobby  sansevieria-laurentii-lechuza-rondo1

Sansevieria Laurentii, denumita popular si “limba soacrei” este o planta foarte rezistenta cu aspect de tufa, cu frunzele ca niste sabii, marmorate verde cu galben.

Ingrijire Sansevieria laurentii

 • Amplasare (lumina si temperatura):

Sansevieria laurentii este iubitoare de lumina, dar vara se va feri de soarele prea puternic din timpul pranzului. Suporta si zonele umbrite. Expunere: sud, est, vest, nord. Temperatura: vara  18-20°C.

 • Udare si hranire:

Sansevieria laurentii se uda o data la 2-3 saptamani. Suporta foarte bine aerul uscat si curentii de aer. Se fertilizeaza o data pe luna, cu concentratie mai ridicata de azot.

 • Elemente decorative:

Sansevieria Laurentii este decorativa prin frunzele sale drepte carnoase, ca niste spade, cu benzi transversale si margini galbene.

 • Pericole:

Daunatori: paduchii lanosi. Boli: patarea bruna si neagra, antracnoza, alternarioza.
Innegrirea, uscarea si caderea frunzelor este datorata umiditatii prea mari in pamant, temperaturii scazute si luminii reduse.

 • Important:

Stergerea frunzelor de praf cu un burete sau o carpa umezita este o lucrare ce nu trebuie neglijata. Inmultire: despartirea tufei.

Pe scurt, ingrijire Sansevieria laurentii

 • Lumina pentru o buna dezvoltare: multa, fara soare direct
 • Lumina pentru supravietuire: medie
 • Udare in conditii de dezvoltare: moderata
 • Frecventa udare: saptamanala
 • Viteza crestere: lenta
 • Grad de sensibilitate a speciei: rezistenta buna

Din aceeasi categorie de plante decorative:

Sansevieria Zeylanica
Suntem divizia Greenatwork a firmei Hollandia Green SRL si suntem specializati in ingrijire plante decorative de interior in spatii de birouri. Avem o echipa de specialisti pasionati de lumea plantelor, punctuali, meticulosi, organizati.  Prin activitatile de intretinere a plantelor decorative de interior efectuate regulat cu personalul nostru calificat, vei conserva mult mai bine investitia pe care ai facut-o in plante decorative in biroul tau. Spatiile de birouri din firma ta vor arata mai dinamice, mai prospere, vor fi mai placute prin prezenta unor plante decorative sanatoase, frumoase, bine intretinute. Activam in domeniu din anul 2002 si lucram dupa standarde preluate de la partenerii nostri olandezi.

Vizitatori :5391


Georgiana LambruGeorgiana LambruRompetrol
Prestarea serviciilor de catre Greenatwork- Hollandia Green a fost efectuata cu profesionalism, in conditiile respectarii obligatiilor contractuale asumate. Angajatii Hollandia Green sunt bine instruiti in intretinerea, ingrijirea si tratarea plantelor de interior dar si in realizarea aranjamentelor florale, fiind in acelasi timp politicosi.
Mihaela BanicaMihaela BanicaTNT Romania
TNT Romania deruleaza un parteneriat cu Greenatwork- Hollandia Green din anul 2006. In tot acest interval, reprezentantii lor au dat dovada de o buna cunoastere a domeniului horticol, seriozitate si sfaturi de profil de o buna calitate. Este un partener de nadejde, prompt, amabil, prietenos. 
Ecaterina TomaEcaterina Toma WorldClass Health Academy
Punctuali, harnici si amabili, angajatii Greeantwork-Hollandia Green raspund prompt solicitarilor noastre, plantele noastre arata excelent. Ii recomandam cu caldura pentru lucrarile de amenajare cu plante naturale si pentru intretinerea acestora.