Schefflera amate

schefflera-amate-amenajare

Schefflera amate sau “arborele umbrela” cum mai este denumita popular datorita frunzelor, este decorativa prin frunzele mari, palmate, moi si  usor curbate, lucioase cu aspect umed. Este planta care da singura semnal atunci cand are nevoie de apa. Are aspect de tufa sau de arbore atunci cand este tunsa bol pe tulpina, are nevoie de spatiu mare in jurul ei fiind voluminoasa in circumferinta. Utilizata in decorarea spatiilor mari, birouri sau resedinte bine luminate.

Ingrijire Schefflera Amate

 • Amplasare (lumina si temperatura):

Este o planta iubitoare de lumina, dar suporta si zonele mai umbrite. Expunere recomandata: sudica, estica, vestica, nordica. Temperatura- vara 18-22°C, iarna minim 13°C.

 • Udare si hranire:

Schefflera amate se uda abundent  o data pe saptamana vara, iar odata cu scaderea temperaturilor se va uda mai putin. Este planta care cere singura apa, iti poti da seama datorita frunzelor care se lasa in jos cand este insetata. Nu se va lasa apa sa stagneze in farfuria ghiveciului deoarece exista risc de putrezire a tulpinilor. Fertilizarea se va face din primavara pana in toamna, o data pe luna, iar iarna se va opri fertilizarea.

 • Elemente decorative:

Schefflera Amate este decorativa prin frunzele sale luciose, palmate, de un verde intens asemanatoare frunzelor de nuc.

 • Pericole:

Daunatori- paduchii lanosi si testosi. In incaperi cu umiditate scazuta planta poate fi infestata de paianjenul rosu. Boli-patarea bruna si neagra, antracnoza, alternarioza.
Brunificarea, uscarea si caderea frunzelor este datorata umiditatii prea mari in pamant, temperaturii scazute si luminii reduse.
Pentru tratarea bolilor si daunatorilor se vor face doua-trei tratamente la interval de 10-14 zile cu fungicide la sol si foliar si cu insecticide sau acaricide pentru paduchi si paianjenul rosu.

 • Important:

Stergerea frunzelor de praf cu un burete sau o carpa umezita este o lucrare ce nu trebuie neglijata.

CUMPARA AICI SCHEFFLERA AMATE

Pe scurt, ingrijire Schefflera Amate

 • Lumina pentru o buna dezvoltare: medie
 • Lumina pentru supravietuire: moderata
 • Udare in conditii de dezvoltare: moderata
 • Frecventa udare: saptamanala
 • Viteza crestere: lenta
 • Grad de sensibilitate a speciei: rezistenta buna

Din aceeasi categorie de plante decorative:

Schefflera arboricola
Suntem divizia Greenatwork a firmei Hollandia Green SRL si suntem specializati in ingrijire plante decorative de interior in spatii de birouri. Avem o echipa de specialisti pasionati de lumea plantelor, punctuali, meticulosi, organizati.  Prin activitatile de intretinere a plantelor decorative de interior efectuate regulat cu personalul nostru calificat, vei conserva mult mai bine investitia pe care ai facut-o in plante decorative in biroul tau. Spatiile de birouri din firma ta vor arata mai dinamice, mai prospere, vor fi mai placute prin prezenta unor plante decorative sanatoase, frumoase, bine intretinute. Activam in domeniu din anul 2002 si lucram dupa standarde preluate de la partenerii nostri olandezi.

Vizitatori :2034


Georgiana LambruGeorgiana LambruRompetrol
Prestarea serviciilor de catre Greenatwork- Hollandia Green a fost efectuata cu profesionalism, in conditiile respectarii obligatiilor contractuale asumate. Angajatii Hollandia Green sunt bine instruiti in intretinerea, ingrijirea si tratarea plantelor de interior dar si in realizarea aranjamentelor florale, fiind in acelasi timp politicosi.
Ecaterina TomaEcaterina Toma WorldClass Health Academy
Punctuali, harnici si amabili, angajatii Greeantwork-Hollandia Green raspund prompt solicitarilor noastre, plantele noastre arata excelent. Ii recomandam cu caldura pentru lucrarile de amenajare cu plante naturale si pentru intretinerea acestora.
Mihaela BanicaMihaela BanicaTNT Romania
TNT Romania deruleaza un parteneriat cu Greenatwork- Hollandia Green din anul 2006. In tot acest interval, reprezentantii lor au dat dovada de o buna cunoastere a domeniului horticol, seriozitate si sfaturi de profil de o buna calitate. Este un partener de nadejde, prompt, amabil, prietenos.