Schefflera arboricola

schefflera-ghiveci-hobby  schefflera-arboricola-lechuza-classico-argintiu                schefflera-arboricola

Schefflera arboricola, sau “arborele umbrela”, este un arbust simpatic cu frunze rotunjite, dispuse sub forma de rozeta.

Ingrijire Schefflera Arboricola

 • Amplasare (lumina si temperatura):

Schefflera arboricola este iubitoare de lumina, dar suporta si zonele mai umbrite. Expunere: sud, est, vest, nord. Temperatura: vara 18-22°C, iarna minim 13°C.

 • Udare si hranire:

Schefflera arboricola se uda abundent o data pe saptamana vara iar odata cu scaderea temperaturilor se va uda mai putin. Se vor pulveriza frunzele cu apa cat mai des. Se va fertiliza din primavara pana in toamna de doua ori pe saptamana cu fertilizant prntru plante cu frunze. Iarna se va opri fertilizarea.

 • Elemente decorative:

Schefflera arboricola este decorativa prin frunzele sale luciose palmate, de forma rotunda, cu dimensiuni mici.

 • Pericole:

Daunatori: paduchii lanosi si testosi. In incaperi cu umiditate scazuta planta poate fi infestata de paianjenul rosu. Boli: patarea bruna, antracnoza, alternarioza.
Brunificarea, uscarea si caderea frunzelor este datorata umiditatii prea mari in pamant, temperaturii scazute si luminii reduse.
Pentru tratarea bolilor se vor face doua trei tratamente la interval de 10-14 zile cu fungicide la sol si foliar si cu insecticide sau acaricide pentru paduchi si paianjenul rosu.

 • Important:

Stergerea frunzelor de praf cu un burete sau o carpa umezita este o lucrare ce nu trebuie neglijata. Se inmulteste primavara prin butasire.

CUMPARA AICI SCHEFFLERA ARBORICOLA

Pe scurt, ingrijire Schefflera arboricola

 • Lumina pentru o buna dezvoltare: multa, fara soare direct
 • Lumina pentru supravietuire: medie
 • Udare in conditii de dezvoltare: medie
 • Frecventa udare: saptamanala
 • Viteza crestere: medie
 • Grad de sensibilitate a speciei: rezistenta buna

Din aceeasi categorie de plante decorative:

Scindapsus
Suntem divizia Greenatwork a firmei Hollandia Green SRL si suntem specializati in ingrijire plante decorative de interior in spatii de birouri. Avem o echipa de specialisti pasionati de lumea plantelor, punctuali, meticulosi, organizati.  Prin activitatile de intretinere a plantelor decorative de interior efectuate regulat cu personalul nostru calificat, vei conserva mult mai bine investitia pe care ai facut-o in plante decorative in biroul tau. Spatiile de birouri din firma ta vor arata mai dinamice, mai prospere, vor fi mai placute prin prezenta unor plante decorative sanatoase, frumoase, bine intretinute. Activam in domeniu din anul 2002 si lucram dupa standarde preluate de la partenerii nostri olandezi.

Vizitatori :14991


Ecaterina TomaEcaterina Toma WorldClass Health Academy
Punctuali, harnici si amabili, angajatii Greeantwork-Hollandia Green raspund prompt solicitarilor noastre, plantele noastre arata excelent. Ii recomandam cu caldura pentru lucrarile de amenajare cu plante naturale si pentru intretinerea acestora.
Mihaela BanicaMihaela BanicaTNT Romania
TNT Romania deruleaza un parteneriat cu Greenatwork- Hollandia Green din anul 2006. In tot acest interval, reprezentantii lor au dat dovada de o buna cunoastere a domeniului horticol, seriozitate si sfaturi de profil de o buna calitate. Este un partener de nadejde, prompt, amabil, prietenos. 
Georgiana LambruGeorgiana LambruRompetrol
Prestarea serviciilor de catre Greenatwork- Hollandia Green a fost efectuata cu profesionalism, in conditiile respectarii obligatiilor contractuale asumate. Angajatii Hollandia Green sunt bine instruiti in intretinerea, ingrijirea si tratarea plantelor de interior dar si in realizarea aranjamentelor florale, fiind in acelasi timp politicosi.