Scindapsus

scindapsus-lechuza-classico    scindapsus-decorare

Scindapsus, sau “golden pothos” sau “planta telegraf”, este o liana cu crestere rapida, utilizata adesea ca masa decorativa verde.

Ingrijire Scindapsus

 • Amplasare (lumina si temperatura):

Scindapsus este iubitoare de lumina dar suporta si zonele mai umbrite, se poate amplasa la 50-200 cm de o fereastra puternic luminata. Expunere: sud, est, vest, nord. Temperatura: vara 18-22°C, iarna minim 13°C.

 • Udare si hranire:

Scindapsus se uda abundent o data pe saptamana vara; odata cu scaderea temperaturilor se va uda mai putin. Se vor pulveriza frunzele cu apa cat mai des. Se va fertiliza din primavara pana in toamna de doua ori pe saptamana cu fertilizant pentru plante cu frunze. Iarna se va opri fertilizarea.

 • Elemente decorative:

Scindapsus este decorativa prin frunzele sale cordiforme, lucioase, cu dimensiuni 10-20 cm. Nu infloreste in conditii de camera.

 • Pericole:

Datorita excesului de umiditate pot aparea pete brune pe frunzele tinere care ulterior se vor extinde la toata planta daca nu se opreste imediat udarea in exces.
Este foarte rar atacata de paduchii lanosi. De obicei se transmit de la alte plante infestate. Pentru tratarea acestora se vor face 2-3 tratamente cu insecticide la interval de 10- 14 zile.

 • Important:

Stergerea frunzelor de praf cu un burete sau o carpa umezita este o lucrare ce nu trebuie neglijata. Se inmulteste primavara prin butasire.

CUMPARA AICI SCINDAPSUS

Pe scurt, ingrijire Scindapsus

 • Lumina pentru o buna dezvoltare: medie
 • Lumina pentru supravietuire: moderata
 • Udare in conditii de dezvoltare: medie
 • Frecventa udare: saptamanala
 • Viteza crestere: rapida
 • Grad de sensibilitate a speciei: rezistenta buna

Din aceeasi categorie de plante decorative:

Spathiphyllum
Suntem divizia Greenatwork a firmei Hollandia Green SRL si suntem specializati in ingrijire plante decorative de interior in spatii de birouri. Avem o echipa de specialisti pasionati de lumea plantelor, punctuali, meticulosi, organizati.  Prin activitatile de intretinere a plantelor decorative de interior efectuate regulat cu personalul nostru calificat, vei conserva mult mai bine investitia pe care ai facut-o in plante decorative in biroul tau. Spatiile de birouri din firma ta vor arata mai dinamice, mai prospere, vor fi mai placute prin prezenta unor plante decorative sanatoase, frumoase, bine intretinute. Activam in domeniu din anul 2002 si lucram dupa standarde preluate de la partenerii nostri olandezi.

Vizitatori :4957


Georgiana LambruGeorgiana LambruRompetrol
Prestarea serviciilor de catre Greenatwork- Hollandia Green a fost efectuata cu profesionalism, in conditiile respectarii obligatiilor contractuale asumate. Angajatii Hollandia Green sunt bine instruiti in intretinerea, ingrijirea si tratarea plantelor de interior dar si in realizarea aranjamentelor florale, fiind in acelasi timp politicosi.
Ecaterina TomaEcaterina Toma WorldClass Health Academy
Punctuali, harnici si amabili, angajatii Greeantwork-Hollandia Green raspund prompt solicitarilor noastre, plantele noastre arata excelent. Ii recomandam cu caldura pentru lucrarile de amenajare cu plante naturale si pentru intretinerea acestora.
Mihaela BanicaMihaela BanicaTNT Romania
TNT Romania deruleaza un parteneriat cu Greenatwork- Hollandia Green din anul 2006. In tot acest interval, reprezentantii lor au dat dovada de o buna cunoastere a domeniului horticol, seriozitate si sfaturi de profil de o buna calitate. Este un partener de nadejde, prompt, amabil, prietenos.