Spathiphyllum

spatiphyllium-17-40-ghiveci-plastic     spatiphyllium-greenatworkspatiphyllium-amenajare

Spathiphyllum, sau “crinul pacii”, este o planta care ne incanta prin aspectul sau de tufa bogata, cu flori delicate, alungite, de culoare alba.

Ingrijire Spathiphyllum

 • Amplasare (lumina si temperatura):

Spatiphyllium va fi amplasata in zone mai umbrite, deoarece nu suporta lumina puternica (i se ingalbenesc frunzele). Expunere recomandata: sud, est, vest, nord. Temperatura: vara 18-22°C, iarna minim 13°C.

 • Udare si hranire:

Spathiphyllum se uda abundent de 1-2 ori pe saptamana vara, iar odata cu scaderea temperaturilor se va uda mai putin. Se va fertiliza din primavara pana in toamna de doua ori pe saptamana cu fertilizant pentru plante cu flori. Iarna se va opri fertilizarea. Se vor pulveriza frunzele cu apa cat mai des.

 • Elemente decorative:

Spatiphyllium este decorativa prin frunzele sale luciose lanceolate, cu dimensiuni cuprinse intre 30  si 70 cm in functie de specie. Infloreste tot anul, daca are conditii propice. Florile sunt formate dintr-o spata alba ce protejeaza pistilul.

 • Pericole:

Daunatori: foarte rar este atacata de paianjenul rosu. Boli: patarea bruna, antracnoza, alternarioza. Brunificarea, uscarea si caderea frunzelor este datorata umiditatii prea mari in pamant, temperaturii scazute si luminii reduse. Pentru tratarea bolilor se vor face doua trei tratamente la interval de 10-14 zile cu fungicide la sol si foliar si cu acaricide pentru paianjenul rosu.

 • Important:

Stergerea frunzelor de praf cu un burete sau o carpa umezita este o lucrare ce nu trebuie neglijata. Se inmulteste primavara prin despartirea tufei.

CUMPARA AICI SPATHIPHYLLUM

Pe scurt, ingrijire Spathiphyllum

 • Lumina pentru o buna dezvoltare: medie
 • Lumina pentru supravietuire: moderata
 • Udare in conditii de dezvoltare: abundenta
 • Frecventa udare: bisaptamanala cu atentie sporita
 • Viteza crestere: medie
 • Grad de sensibilitate a speciei: rezistenta buna

Din aceeasi categorie de plante decorative:

Yucca
Suntem divizia Greenatwork a firmei Hollandia Green SRL si suntem specializati in ingrijire plante decorative de interior in spatii de birouri. Avem o echipa de specialisti pasionati de lumea plantelor, punctuali, meticulosi, organizati.  Prin activitatile de intretinere a plantelor decorative de interior efectuate regulat cu personalul nostru calificat, vei conserva mult mai bine investitia pe care ai facut-o in plante decorative in biroul tau. Spatiile de birouri din firma ta vor arata mai dinamice, mai prospere, vor fi mai placute prin prezenta unor plante decorative sanatoase, frumoase, bine intretinute. Activam in domeniu din anul 2002 si lucram dupa standarde preluate de la partenerii nostri olandezi.

Vizitatori :10112


Mihaela BanicaMihaela BanicaTNT Romania
TNT Romania deruleaza un parteneriat cu Greenatwork- Hollandia Green din anul 2006. In tot acest interval, reprezentantii lor au dat dovada de o buna cunoastere a domeniului horticol, seriozitate si sfaturi de profil de o buna calitate. Este un partener de nadejde, prompt, amabil, prietenos. 
Ecaterina TomaEcaterina Toma WorldClass Health Academy
Punctuali, harnici si amabili, angajatii Greeantwork-Hollandia Green raspund prompt solicitarilor noastre, plantele noastre arata excelent. Ii recomandam cu caldura pentru lucrarile de amenajare cu plante naturale si pentru intretinerea acestora.
Georgiana LambruGeorgiana LambruRompetrol
Prestarea serviciilor de catre Greenatwork- Hollandia Green a fost efectuata cu profesionalism, in conditiile respectarii obligatiilor contractuale asumate. Angajatii Hollandia Green sunt bine instruiti in intretinerea, ingrijirea si tratarea plantelor de interior dar si in realizarea aranjamentelor florale, fiind in acelasi timp politicosi.