Yucca

yucca-3t-hobby  yucca-3t-lechuza-classico     yucca-amenajare

Ingrijire Yucca

Yucca este un palmier foarte popular, cu frunze lanceolate de un verde aprins, cu crestere rapida, iubitoare de lumina multa.

 • Amplasare (lumina si temperatura):

Yucca este iubitoare de lumina; vara se poate tine afara intr-o zona semi-umbrita. Atunci cand nu beneficiaza de lumina suficienta frunzele tinere vor fi etiolate (sunt decolorate, firave). Expunere recomandata: sud, est, vest. Temperatura: vara 18-25°C, iarna minim 7,5°C.

 • Udare si hranire:

Yucca se uda moderat o data pe saptamana vara; odata cu scaderea temperaturilor se va uda mai putin. Se va fertiliza din primavara pana in toamna de doua ori pe saptamana cu fertilizant pentru plante cu frunze. Iarna se va opri fertilizarea.

 • Elemente decorative:

Decorativa prin frunzele sale lanceolate,  acoperite de pruina, cu marginile aspre, dispuse in rozeta spre varful trunchiului viguros.

 • Pericole:

Foarte rar este atacata de daunatori. Boli: patarea bruna si neagra, fainarea .
Acestea se datoreaza umiditatii prea mari in pamant, temperaturii scazute si luminii reduse.
Pentru tratarea bolilor se vor face 2-3 tratamente la interval de 10-14 zile cu fungicide la sol si foliar.

 • Important:

Pentru o dezvoltare armonioasa Yucca are nevoie de foarte multa lumina si de un sol bine drenat. Se inmulteste primavara prin butasire.

CUMPARA AICI YUCCA

Pe scurt, ingrijire Yucca

 • Lumina pentru o buna dezvoltare: multa, cu soare direct
 • Lumina pentru supravietuire: multa, fara soare direct
 • Udare in conditii de dezvoltare: moderata
 • Frecventa udare: saptamanala
 • Viteza crestere: lenta
 • Grad de sensibilitate a speciei: sensibila

Din aceeasi categorie de plante decorative:

Zamioculcas
Suntem divizia Greenatwork a firmei Hollandia Green SRL si suntem specializati in ingrijire plante decorative de interior in spatii de birouri. Avem o echipa de specialisti pasionati de lumea plantelor, punctuali, meticulosi, organizati.  Prin activitatile de intretinere a plantelor decorative de interior efectuate regulat cu personalul nostru calificat, vei conserva mult mai bine investitia pe care ai facut-o in plante decorative in biroul tau. Spatiile de birouri din firma ta vor arata mai dinamice, mai prospere, vor fi mai placute prin prezenta unor plante decorative sanatoase, frumoase, bine intretinute. Activam in domeniu din anul 2002 si lucram dupa standarde preluate de la partenerii nostri olandezi.

Vizitatori :11218


Ecaterina TomaEcaterina Toma WorldClass Health Academy
Punctuali, harnici si amabili, angajatii Greeantwork-Hollandia Green raspund prompt solicitarilor noastre, plantele noastre arata excelent. Ii recomandam cu caldura pentru lucrarile de amenajare cu plante naturale si pentru intretinerea acestora.
Georgiana LambruGeorgiana LambruRompetrol
Prestarea serviciilor de catre Greenatwork- Hollandia Green a fost efectuata cu profesionalism, in conditiile respectarii obligatiilor contractuale asumate. Angajatii Hollandia Green sunt bine instruiti in intretinerea, ingrijirea si tratarea plantelor de interior dar si in realizarea aranjamentelor florale, fiind in acelasi timp politicosi.
Mihaela BanicaMihaela BanicaTNT Romania
TNT Romania deruleaza un parteneriat cu Greenatwork- Hollandia Green din anul 2006. In tot acest interval, reprezentantii lor au dat dovada de o buna cunoastere a domeniului horticol, seriozitate si sfaturi de profil de o buna calitate. Este un partener de nadejde, prompt, amabil, prietenos.