Zamioculcas

zamioculcas-24-95-ghiveci-plastic     zamioculcas-lechuza-cubico-50  zamioculcas-amenajare

Zamioculcas, o planta cu aspect preistoric in forma de tufa, este un decor exotic in spatiile moderne.

Ingrijire Zamioculcas

 • Amplasare (lumina si temperatura):

Zamioculcas este iubitoare de lumina, dar suporta si zonele mai umbrite. Expunere recomandata: sud, est, vest, nord. Temperatura: vara 18-27°C, iarna minim 13°C.

 • Udare si hranire:

Zamioculcas se uda abundent o data pe saptamana vara, odata cu scaderea temperaturilor se va uda mai putin. Se vor pulveriza frunzele cu apa cat mai des. Se va fertiliza din primavara pana in toamna lunar, cu fertilizant pentru plante cu frunze. Iarna se va opri fertilizarea.

 • Elemente decorative:

Zamioculcas este decorativa prin frunzele sale luciose pozitionate cate doua (asemanator frunzelor de salcam) pe o tulpina carnoasa care pare a fi un petiol viguros.

 • Pericole:

Foarte rar este atacat de daunatori. Boli: patarea bruna si neagra, antracnoza, alternarioza.
Brunificarea, uscarea si caderea frunzelor este datorata umiditatii prea mari in pamant, temperaturii scazute si luminii reduse. Pentru tratarea bolilor se vor face 2-3 trei tratamente la interval de 10-14 zile cu fungicide, la sol si foliar.

 • Important:

Stergerea frunzelor de praf cu un burete sau o carpa umezita este o lucrare ce nu trebuie neglijata. Inmultire: primavara prin despartirea tufei.

CUMPARA AICI ZAMIOCULCAS

Pe scurt, ingrijire Zamioculcas

 • Lumina pentru o buna dezvoltare: multa, fara soare direct
 • Lumina pentru supravietuire: medie
 • Udare in conditii de dezvoltare: moderata
 • Frecventa udare: saptamanala
 • Viteza crestere: medie
 • Grad de sensibilitate a speciei: rezistenta buna

Din aceeasi categorie de plante decorative:

Phalaenopsis
Suntem divizia Greenatwork a firmei Hollandia Green SRL si suntem specializati in ingrijire plante decorative de interior in spatii de birouri. Avem o echipa de specialisti pasionati de lumea plantelor, punctuali, meticulosi, organizati.  Prin activitatile de intretinere a plantelor decorative de interior efectuate regulat cu personalul nostru calificat, vei conserva mult mai bine investitia pe care ai facut-o in plante decorative in biroul tau. Spatiile de birouri din firma ta vor arata mai dinamice, mai prospere, vor fi mai placute prin prezenta unor plante decorative sanatoase, frumoase, bine intretinute. Activam in domeniu din anul 2002 si lucram dupa standarde preluate de la partenerii nostri olandezi.

Vizitatori :11219


Ecaterina TomaEcaterina Toma WorldClass Health Academy
Punctuali, harnici si amabili, angajatii Greeantwork-Hollandia Green raspund prompt solicitarilor noastre, plantele noastre arata excelent. Ii recomandam cu caldura pentru lucrarile de amenajare cu plante naturale si pentru intretinerea acestora.
Georgiana LambruGeorgiana LambruRompetrol
Prestarea serviciilor de catre Greenatwork- Hollandia Green a fost efectuata cu profesionalism, in conditiile respectarii obligatiilor contractuale asumate. Angajatii Hollandia Green sunt bine instruiti in intretinerea, ingrijirea si tratarea plantelor de interior dar si in realizarea aranjamentelor florale, fiind in acelasi timp politicosi.
Mihaela BanicaMihaela BanicaTNT Romania
TNT Romania deruleaza un parteneriat cu Greenatwork- Hollandia Green din anul 2006. In tot acest interval, reprezentantii lor au dat dovada de o buna cunoastere a domeniului horticol, seriozitate si sfaturi de profil de o buna calitate. Este un partener de nadejde, prompt, amabil, prietenos.