Bulbi flori de primavara – ce facem cu ei?

Bulbi flori de primavara - un rezervor de viata pentru sezonul urmator. Florile cu bulbi primite în ghiveci la începutul anului ne aduc primavara mai devreme in case.
bulbi-primavara-narcise

De sarbători, in special de 1 şi 8 martie, zambilele, narcisele sau lalelele sunt atentiile perfecte.  Totusi, chiar daca ele isi pot pastra florile pentru cateva saptamani, ce facem cu ele cand se ofilesc si le cad frunzele?

Vestea buna este ca aceste plante sunt foarte rezistente, motiv pentru care putem să le „reinviem” si sa ne bucuram de ele ani de-a randul. Tot ce trebuie sa facem este sa asteptam pana se usuca frunzele pentru ca apoi să extragem bulbul din pamant si sa il replantam. Pentru cca. 6 luni, vom avea grija sa pastram bulbii in bune conditii, ca sa ii ajutam sa isi pastreze vitalitatea. Intre scoaterea bulbilor florilor de primavara din pamant si replantare trebuie sa urmam pasii de mai jos:

Bulbi flori de primavara – cum ii ajutam sa reinfloreasca

1. Cand scoatem bulbii florilor de primavara din pamant indepartam orice urma de pamant sau praf. Curatarea lor se face usor cu o periuta fina, fara apa.
2. Uscam bulbii punandu-i pe un pervaz sau pe o alta suprafata pe care ajung razele soarelui. ii lasam acolo pana se usuca complet. E foarte important să ii ferim de umezeala, altfel pot putrezi.
3. Dupa uscare, verificati bulbii. Dacă observati zone usor deteriorate sau putrezite, le puteti tampona cu un pic de sulf. In aceste conditii, majoritatea bulbilor sunt salvati.
4. Urmatorul pas presupune ambalarea propriu-zisa a bulbilor. Bulbii nu au voie sa se atinga unii de altii. De aceea va recomandam sa luati fiecare bulb si sa il impachetati in hartie de ziar, iar apoi să ii depozitati intr-o punga de hartie sau cutie de carton. De asemenea, in loc de hartie de ziar puteti umple punga sau cutia cu nisip si sa asezati bulbii la distanta unii de altii.
5. Depozitarea bulbilor trebuie sa se faca intr-un loc uscat si racoros precum camara sau garajul. Aici, bulbii vor sta pana la inceputul toamnei.
6. In fiecare luna scoateti bulbii florilor de primavara din punga pentru a le verifica starea. Daca observati ca un bulb a devenit moale la atingere, aruncati-l.
7. In octombrie sau noiembrie, inainte de inghet, scoateti bulbii din punga. Acum sunt gata de plantat. Cu putin noroc, in luna martie a anului viitor acestia vor incepe sa infloreasca.
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole

ghivece-lechuza-sistem

Ghivece Lechuza – cum le utilizam

De multe ori uitam sa udam plantele sau le udam prea des. Sistemul de ghivece Lechuza ne vine in ajutor si asigura plantelor udare eficienta si fertilizarea de care au nevoie. In continuare iti prezentam in detaliu acest sistem de ghivece.

ghivece-lechuza-classico

Ghivece Lechuza, arta ghivecelor inteligente

Cine nu-si doreste plante in ghiveci decorativ dar si functional. Si mai multe de atat, daca se uda singure, ne vom bucura de plantele de interior pe termen lung. Mai ales la birou unde nu ne concentram neaparat pe plante.

Cum ingrijim o planta Dracaena

Dracaena este o planta de interior foarte rezistenta, pretuita atat pentru aspectul sau exotic, cat si pentru faptul ca necesita foarte putina ingrijire. Astfel, dracaena este o planta ideala pentru birou sau pentru casele celor foarte ocupati.