Ce mediu este indicat pentru orhidee phalaenopsis

De mii de ani, orhideele phalaenopsis i-au fascinat pe oameni atat cu florile lor exotice si frumoase, cat si cu obiceiurile lor de a creste.
orhidee-phalenopsis-abonamente-cirporate

La birou, orhideea phalaenopsis in ghiveci a devenit o prezenta dorita si apreciata prin atmosfera placuta pe care o aduce si prin efectele sale benefice asupra psihicului angajatilor.

Spre deosebire de alte plante la ghiveci, orhideele phalaenopsis nu au nevoie de sol pentru a creste. In schimb, radacinile lor se ataseaza de pietre sau de ramurile altor plante si absorb substante nutritive din atmosfera. In ghiveci orhideea phalaenopsis se planteaza intr-un amestec special cu scoarta de copac.

In ciuda reputaţiei lor de plante decorative pretentioase si greu de crescut, majoritatea orhideelor phalaenopsis in ghiveci se adapteaza repede si usor la mediul din casa. Totusi, nu trebuie sa uitam ca pentru a avea o orhidee phalaenopsis care prospera trebuie să o asezam intr-o incapere cu lumina, caldura si umiditate. De asemenea, trebuie sa ne asiguram ca in incapere este suficient aer proaspat.
Mai jos am punctat mai detaliat aspectele esentiale pe care trebuie sa le luati in seama atunci cand pregatiti o zona din birou pentru orhidee phalaenopsis la ghiveci.

Lumina pentru orhidee phalaenopsis

1. Alegeti de preferinta o incapere cu ferestre indreptate spre sud sau est. Ferestrele dinspre nord nu asigură suficienta lumina, in timp ce ferestrele indreptate spre vest lasa sa patrunda prea multa lumina.
In cazul in care frunzele orhideei dumneavostra capata o culoare verde inchis, acesta este un semn că planta nu are destula lumina. O orhidee sanatoasa are frunzele verde deschis.
2. Daca in incapere nu patrunde suficienta lumina naturala, atunci faceti o instalatie de iluminat artificial (o lapma de birou cu brat lung – atentie, becurile sa nu fie prea aproape de planta). Apoi, asezati plantele la doar 15-20 de centimetri sub becuri si lasati lampa de iluminat sa functioneze intre 14 si 16 ore pe zi.
3. Pozitionati folie alimentara din aluminiu in jurul orhideei phalaenopsis pentru ca toata lumina sa se reflecte spre ea.

mediu-orhidee-phalaenopsis
Orhidee phalaenopsis

Temperatura pentru orhidee phalaenopsis

4. Reglati temperatura din camera. Intre temperatura din timpul zilei si cea din timpul noptii ar trebui sa fie o diferenta de aproximativ 10 grade pentru ca planta de orhidee phalaenopsis sa se simta in largul ei si sa infloreasca.

Calitatatile aerului pentru orhidee phalaenopsis

5. De asemenea, pentru o buna dezvoltare a orhideei phalaenopsis va recomadam sa pastrati nivelul de umiditate din camera la cel putin 50%. Pentru a asigura umiditatea preferata de phalenopsis puteti pune o tavă decorată cu mici pietre plate peste care sa turnati apa si sa asezati ghiveciul deasupra pietricelelor, fara contact cu apa.
6. Dacă este posibil lasati o fereasră deschisa pentru a-i permite aerului din incapere sa circule. Daca temperaturile nu va permit să deschideti fereastra, porniti un ventilator in camera, macar pentru cateva ore pe zi. In acest fel veti diminua riscul ca planta de orhidee phalaenopsis sa dezvolte boli fungice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole

ghivece-lechuza-sistem

Ghivece Lechuza – cum le utilizam

De multe ori uitam sa udam plantele sau le udam prea des. Sistemul de ghivece Lechuza ne vine in ajutor si asigura plantelor udare eficienta si fertilizarea de care au nevoie. In continuare iti prezentam in detaliu acest sistem de ghivece.

ghivece-lechuza-classico

Ghivece Lechuza, arta ghivecelor inteligente

Cine nu-si doreste plante in ghiveci decorativ dar si functional. Si mai multe de atat, daca se uda singure, ne vom bucura de plantele de interior pe termen lung. Mai ales la birou unde nu ne concentram neaparat pe plante.

Cum ingrijim o planta Dracaena

Dracaena este o planta de interior foarte rezistenta, pretuita atat pentru aspectul sau exotic, cat si pentru faptul ca necesita foarte putina ingrijire. Astfel, dracaena este o planta ideala pentru birou sau pentru casele celor foarte ocupati.