Gradina verticala, iunie 2013

Gradina verticala din plante ornamentale intr-un restaurant din Bucuresti – un aer proaspat.
gradina-verticala-greenatwork-1k-1

Recent am incheiat montarea unor gradini verticale la un restaurant cu prestigiu din Bucuresti, in spatiul numit Orangerie. Lasam imaginile sa vorbeasca despre evolutia lucrarilor. Montajul s-a efectuat intr-un interval de 3 zile, pentru cca. 12 mp. de gradina verticala.

Gradina verticala, start lucrare

Mai intai, am montat pe pereti buzunarele pentru gradina verticala, Apoi am dimensionat instalatia de irigare prin picurate, pregatind furtunurile pe pozitie.

gradina-verticala-greenatwork-1
Montarea buzunarelor pe peretele ingust
gradina-verticala-greenatwork-2
Montarea buzunarelor pe peretele lat

Gradina verticala din plante ornamentale, in lucru

Apoi am umplut buzunarele cu pamant de calitate, imbunatatit cu fertilizant profesional cu eliberare lenta. Am montat plantele ornamentale, una cate una. Le-am plantat cu grija, pentru ca radacinile lor sa ramana intacte, si pentru ca sa faca un contact bun cu solul. Am utilizat scindpapsus, iedera, vriesea, platycerium, spatiphyllium, croton.

gradina-verticala-greenatwor
Se monteaza plantele pe peretele ingust
gradina-verticala-greenatwork-2
Montarea buzunarelor pe peretele lat


Am lucrat la inaltime de cca 2,5 metri, astfel ca am fost nevoiti sa utilizam scara. Am ales cu grija felul in care am potrivit plantele ornamentale in buzunarele speciale, astfel incat ansamblul final sa fie armonios si functional.

gradina-verticala-greenatwo
se monteaza plantele pe peretele lat


Inainte de finalizare, am potrivit plantele ornamentale pe pozitie, si le-am mai mutat pana cand gradina verticala a capatat aspectul dorit. La final, le-am fixat in pozitie veriticala. Am pulverizat plantele cu apa proaspata, le-am udat si am facut proba instalatiei de irigare prin picurare.

gradina-verticala-greenatwork-1k-1
Gradina verticala pe peretele ingust, la final


Clientul nostru a fost foare multumit de gradina verticala din plante ornamentale, iar echipa noastra a mai adaugat o lucrare de prestigiu in portofoliul sau de expertiza. La inaugurarea salii, gradina verticala a fost indelung admirata, spre multumirea proprietarului spatiului si a invitatilor acestuia.
Suntem convinsi ca gradina verticala adauga un plus de valoare spatiului, si ca investitia in aceasta lucrare cu plante ornamentale va face o mare diferenta in atmosfera oferita clientilor restaurantului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole

ghivece-lechuza-sistem

Ghivece Lechuza – cum le utilizam

De multe ori uitam sa udam plantele sau le udam prea des. Sistemul de ghivece Lechuza ne vine in ajutor si asigura plantelor udare eficienta si fertilizarea de care au nevoie. In continuare iti prezentam in detaliu acest sistem de ghivece.

ghivece-lechuza-classico

Ghivece Lechuza, arta ghivecelor inteligente

Cine nu-si doreste plante in ghiveci decorativ dar si functional. Si mai multe de atat, daca se uda singure, ne vom bucura de plantele de interior pe termen lung. Mai ales la birou unde nu ne concentram neaparat pe plante.

Cum ingrijim o planta Dracaena

Dracaena este o planta de interior foarte rezistenta, pretuita atat pentru aspectul sau exotic, cat si pentru faptul ca necesita foarte putina ingrijire. Astfel, dracaena este o planta ideala pentru birou sau pentru casele celor foarte ocupati.