Ingrijire Anthurium

Ingrijire Anthurium - este usoara, daca ii oferi putina atentie De multe ori, la amenajarea interiorului unei incaperi, fie acasa, fie la birou, ne dorim o planta cu flori. Insa plantele cu flori sunt atit de pretentioase… De obicei vor lumina multa, necesita ingrijire speciale, si florile sunt decorative doar citeva saptamini…

Din fericire, exista si specii care se abat de la aceste reguli, iar “anthurium “este o planta care nu necesita multa lumina, si infloreste pe tot parcursul anului.

Anthurium, aceasta eleganta planta de interior, numita si “planta flamingo” (datorita asemanarii cu pasarea cu acelasi nume), este o planta tropicala originara de pe continentul american.

Face parte din familia Aracae, din care mai fac parte si Spathiphyllium, Monstera, Dieffenbachia, Aglaonema, Philodendron etc.

anthurium-pot-plant
Anthurium in ghiveci

Planta este perena, creste sub forma de tufa si este foarte decorativa prin florile sale galbene sau portocalii, reunite intr-o inflorescenta cilindrica, subtire si usor ondulata, numita spadice, la baza careia se afla o spata, ce seamana cu o frunza mare pieloasa, cerata, colorata in rosu, portocaliu, roz, alb, cafeniu, vernil. Frunzele sunt persistente, pieloase, verzi, lucioase, de diferite forme: oblonge, cordiforme, rotunde, sustinute de petioluri lungi.
Anthurium se dezvolta bine in incaperi cu ferestre estice sau sudice, bine iluminate dar fara soare direct. O lumina slaba va avea ca efect reducerea numarului de flori sau absenta infloririi, precum si cresterea deformata a frunzelor.

Pentru udare, se recomanda a se folosi apa fara calciu, de preferat apa de ploaie. Anthurium este o specie cu radacini suculente, de aceea suporta mai bine un deficit de apa decit un surplus al acesteia. In perioada de vegetatie, temperatura ideala este de 17-25 grade Celsius, iar pamantul trebuie sa fie permanent umed, dar sa nu musteasca. Dupa perioada de vegetatie intensa din timpul verii, spre toamna se recomanda un oarecare repaus al plantei, perioada in care planta se umbreste usor, se mentine la o temperatura de 16-18grade Celsius si se uda mai putin. Udarile excesive sau lipsa drenajului pot duce la ingalbenirea frunzelor sau la distrugerea sistemului radicular, cu compromiterea totala a plantei.

La transplantare, este esentiala calitatea pamantului. Se recomanda un substrat bogat in substante nutritive, bine drenat, format din turba, pamant de gradina, pamant de padure si nisip.

Anthurium este sensibila la paduchii de frunze, afide, tripsi, iar daca in camera este cald si aer uscat, atunci este atacata usor si de catre paianjenul rosu. Se recomanda pulverizarea cu apa pe frunze cel putin o data la doua zile. Daunatorii pot fi combatuti cu substante specifice procurate de la fitofarmacii. O alta problema ce poate aparea este ciuperca Rhizoctonia, care se instaleaza datorita umiditatii excesive din sol si care determina putrezirea bazei plantei. Se combate cu fungicide aplicate direct pe pamant.
Anthurium este o planta utilizata in ambiante rafinate, fiind decorativa atat ca planta solitara cat si in ansambluri din specii tropicale. Este deosebit de decorativa, rasplatind atentia stapanilor sai cu flori superbe pe aproape intreg parcursul anului. Se preteaza in combinatii cu monstera deliciosa, aglaonema, ficusi, epipremnum.

Nu ezitati sa amplasati anthurium in biroul vostru; atmosfera va fi mult mai placuta si mai sanatoasa!
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole

ghivece-lechuza-sistem

Ghivece Lechuza – cum le utilizam

De multe ori uitam sa udam plantele sau le udam prea des. Sistemul de ghivece Lechuza ne vine in ajutor si asigura plantelor udare eficienta si fertilizarea de care au nevoie. In continuare iti prezentam in detaliu acest sistem de ghivece.

ghivece-lechuza-classico

Ghivece Lechuza, arta ghivecelor inteligente

Cine nu-si doreste plante in ghiveci decorativ dar si functional. Si mai multe de atat, daca se uda singure, ne vom bucura de plantele de interior pe termen lung. Mai ales la birou unde nu ne concentram neaparat pe plante.

Cum ingrijim o planta Dracaena

Dracaena este o planta de interior foarte rezistenta, pretuita atat pentru aspectul sau exotic, cat si pentru faptul ca necesita foarte putina ingrijire. Astfel, dracaena este o planta ideala pentru birou sau pentru casele celor foarte ocupati.