Ingrijire Bromelia

Ingrijire bromelia - gasesti mai jos sfaturi utile, valabie pentru toate bromeliile. In categoria bromeliilor intra specii ca: Guzmania, Vriesea, Tillandsia, Aechmea, Neoregelia.
guzmania-minor

Ingrijire bromelia – sfaturi utile

Acestea sunt cele mai importante sfaturi pentru a te asigura că te vei bucura de Bromelia  ta pentru o lungă perioadă de timp:

  • păstreaza Bromelia  într-un loc luminos, dar  trebuie să fie amplasata departe de lumina directă a soarelui, vara o poti lasa pe balcon sau terasa insa ferita de razele soarelui altfel frunzele se pateaza;
  • se toarnă apă cu masura în centrul rozetei de frunze. Apa de la robinet este buna insa  apa de ploaie este si mai buna;
  •  păstreaza solul umed, ai grija sa nu se usuce de tot  niciodată, insa nu trebuie nici  sa musteasca de apa;
  •   nu este nevoie să fertilizezi planta;
  • dacă doresti sa iti rasfeti Bromelia intr-o zi foarte calduroasa atunci poti sa pulverizezi apa in jurul ei sau sa o pui intr-un bol cu pietricele cu apa astfel incat apa sa se evapore incet in jurul plantei, ea se va hrani exact in acelasi mod ca și în sălbăticie.

Floarea Bromeliei tale s-a ofilit? Atunci este cazul sa-ti iei o  alta Bromelia deoarece aceasta planta infloreste o singura data!

Ingrijire Bromelia afara, in aer liber

neoregelia
Neoregelia

Bromeliile sunt plante tropicale, deci ele nu agreeaza vremea geroasa insa cand temperatura depaseste 15-16 grade C poti sa muti bromeliile in balcon sau pe terasa. Trebuie sa le oferi totusi o protectie pentru inceput, este recomandat sa le acoperi pe timpul noptii mai ales in primele saptamani  iar cand devine foarte cald protejeaza-le de razele soarelui. Un loc umbrit este perfect pentru ele. Speciile ca  Aechmea, Billbergia, Ananas, Neoreglia și Tillandsia se dezvolta foarte bine cand sunt scoase afara pe terasa in timpul verii.

Poți  să cresti Bromelii acasa? Raspunsul este DA!

aechmea
Aechmea


Cu o  bromelie și putina răbdare cu siguranta poti sa-ti cresti propria planta. După înflorire vei observa o noua plantuta la baza plantei mama;  lasa puiul să crească până când acesta ajunge la jumătate din mărimea inițială a plantei mama. Timp de două săptămâni uda plantele in rozeta de frunze si apoi detaseaza plantuta tanara de mama  impreuna cu cateva radacini. Pune bromelia tanara in propriul ghiveci plin cu pamant proaspat, special pentru flori, apoi nu deranja planta timp de un an, atunci trebuie sa fie pregatita de inflorire.

Acum un mic truc pentru tine: pune un mar copt in centrul plantei, acoperă planta cu o punga de plastic, și strange punga. Lasa marul sa se coaca langa planta timp de 3 saptamani. In urmatoarele 8-16 saptamani vei vedea rezultatul muncii tale: o noua floare a aparut!

One Response

  1. Floarea plantei se ofileste dar are doua lastare tinere crescute in lateral . Ce este de facut cu ele ?
    Multumesc !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole

ghivece-lechuza-sistem

Ghivece Lechuza – cum le utilizam

De multe ori uitam sa udam plantele sau le udam prea des. Sistemul de ghivece Lechuza ne vine in ajutor si asigura plantelor udare eficienta si fertilizarea de care au nevoie. In continuare iti prezentam in detaliu acest sistem de ghivece.

ghivece-lechuza-classico

Ghivece Lechuza, arta ghivecelor inteligente

Cine nu-si doreste plante in ghiveci decorativ dar si functional. Si mai multe de atat, daca se uda singure, ne vom bucura de plantele de interior pe termen lung. Mai ales la birou unde nu ne concentram neaparat pe plante.

Cum ingrijim o planta Dracaena

Dracaena este o planta de interior foarte rezistenta, pretuita atat pentru aspectul sau exotic, cat si pentru faptul ca necesita foarte putina ingrijire. Astfel, dracaena este o planta ideala pentru birou sau pentru casele celor foarte ocupati.