Intrebari frecvente

Amenajari cu plante de interior

Intrebari frecvente despre amenajari cu plante de interior

Raspuns: oferim un serviciu de consultanta de calitate pentru amenajari cu plante de interior, care este gratuit pentru spatiile peste 200 mp. Un inginer specialist se deplaseaza la fata locului si afla care sunt dorintele Dvs., identifica locurile potrivite pentru dezvoltarea plantelor, masoara intensitatea luminoasa si discuta apoi cu beneficiarul impreuna optiunile pentru o amenajare de succes cu plante de interior. Ulterior, solicitantul primeste o oferta cu doua-trei variante de buget pentru amenajarea cu plante decorative.

Raspuns: fara lumina nici o planta vie nu poate supravietui decat pe perioade scurte. Fotosinteza, proces vital pentru plante, are loc doar in prezenta luminii. Exista 3-4 specii care se adapteaza si pot trai confortabil cativa ani in lumina artificiala puternica, insa pentru a le prelungi durata de viata este necesar sa fie amplasate cateva luni pe an la lumina naturala.

Raspuns: am invatat din experienta noastra ca in spatiile de birouri planta spatiphyllium rezista bine si infloreste de mai multe ori pe an. Specii ca begonia, saintpaulia (violetele africane) sau kalanchoe au o durata de viata destul de redusa, si reinfloresc greu in mediile din birouri.

Raspuns: este necesar ca in amenajari cu plante de interior plantele sa fie amplasate pe pozitiile lor intr-un mediu cat mai confortabil pentru ele intr-o amenajare pe termen lung. Tot atunci este necesara transplantarea lor in ghivece permanente, cu farfurie sau cu sistem de udare propriu, utilizand un amestec de pamant de flori si fertilizant profesional cu eliberare in sol. Veti avea de achitat in plus fata de pretul plantei urmatoarele costuri, care apar distinct mentionate in ofertele noastre: ghiveciul decorativ ales, manopera de transplantare a plantelor, fertilizarea profesionala, substratul de argila si granulele de argila decorativa. Costurile cu transplantarea difera in functie de substratul ales (pamant, semihidrocultura cu vulcaponic, semihidrocultura cu seramis, hidrocultura).

Raspuns: orice planta ornamentala care vine din sera are un ghiveci provizoriu cu substrat de turba. Este necesara transplantarea in termen de cateva saptamini de la import. In general plantele de dimensiuni office (pana la 180 cm) se livreaza transplantate, aceasta operatiune avand loc in locatia noastra. Plantele mari (peste 180 cm) se transplanteaza in locatia beneficiarului.

Raspuns: da, optand pentru serviciile VerdelaBirou de intretinere a plantelor decorative, exista variante de acordare a unei garantii pe lucrarile de intretinere, cu conditia ca in locatia ta sa existe conditii propice dezvoltarii plantelor. In caz contrar, este necesar sa iti asumi raspunderea pentru amplasarea plantelor ornamentale in conditii necorespunzatoare, fapt care va afecta dezvoltarea lor pe termen lung. Noi iti spunem de la prima vizita de evaluare cum sunt conditiile din locatia ta.

Raspuns: recomandam incheierea unui contract de intretinere curenta a plantelor naturale ornamentale inca de la livrarea plantelor. Specialistii nostri vor prelua astfel de la bun inceput responsabilitatile intretinerii plantelor decorative.

Raspuns: specialistul nostru va viziteaza regulat, conform unui program stabilit de comun acord (bisapmanal sau saptamanal). Operatiunile de intretinere curenta sunt: udare, pulverizare, fertilizare, tratare, tundere, curatare. Vei avea alocat un specialist care va veni in locatia ta pe baza unui program. Periodic, inspectorul de specialitate (inginer) va veni sa evalueze situatia plantelor tale ornamentale la fata locului. In tot acest timp, ai suport back-office asigurat de catre directorul departamentului servicii clienti. La fiecare vizita de intretinere intocmim o fisa de vizitare cu lucrarile efectuate.

Raspuns: iti facturam lunar orele prestate efectiv in luna respectiva conform programului convenit impreuna la incheierea contractului. Daca apar intamplari neprevazute si nu putem presta orele de intretinere a plantelor in cadrul programului convenit, le recuperam in termen de max. 7 zile. Vor exista diferente de la luna la luna, in unele luni vor fi mai multe ore si in unele mai putine, deoarece intr-un program bisaptamanal, de exemplu, vor fi si luni cu 9 vizite in cazul lunilor cu 31 zile, in functie de calendar.

Raspuns: serviciile de replantare nu sunt incluse in contractul de intretinere curenta, dar la incheierea contractului ai garantia tarifului orar pentru transplantare mentionat in contract, tarif care este diferit de cel pentru intretinerea curenta. De obicei lucrarile de replantare a plantelor decorative de interior in spatii de birouri au loc in locatia beneficiarului si se oferteaza la timpul potrivit. Uzual, replantarea plantelor decorative de interior se face odata la 2 ani. Vei achita manopera, substratul, fertilizarea cu eliberare lenta si, daca este cazul , ghivecele noi (daca planta s-a dezvoltat si nu mai incape in ghiveciul vechi). Lucrarea va avea loc in locatia ta, iar specialistul care efectueaza intretinerea curenta va beneficia de ajutorul unei echipe specializata in transplantari / replantari.

Intrebari frecvente despre amenajari cu plante de interior

Am selectat cateva dintre cele mai frecvente intrebari care ni se pun privind amenajarea spatiilor de birouri cu plante de interior si iti punem la dispozitie raspunsurile astfel incat sa fii cat mai bine informat inainte sa ne contactezi.

1. Intrebare: cum procedam ca sa ne alegem plante ornamentale potrivite biroului nostru? Poate veni un specialist greenatwork sa ne evalueze spatiile pentru amenajari cu plante de interior?

Raspuns: oferim un serviciu de consultanta de calitate pentru amenajari cu plante de interior, care este gratuit pentru spatiile peste 200 mp. 

Un inginer specialist se deplaseaza la fata locului si afla care sunt dorintele Dvs., identifica locurile potrivite pentru dezvoltarea plantelor, masoara intensitatea luminoasa si discuta apoi cu beneficiarul impreuna optiunile pentru o amenajare de succes cu plante de interior.

Ulterior,  solicitantul primeste o oferta cu doua-trei variante de buget pentru amenajarea cu plante decorative.

2. Intrebare: nu avem lumina naturala in birouri, ce plante decorative rezista fara lumina, sau doar la lumina artificiala?

Raspuns: fara lumina nici o planta vie nu poate supravietui decat pe perioade scurte. Fotosinteza, proces vital pentru plante, are loc doar in prezenta luminii.

Exista 3-4 specii care se adapteaza  si pot trai confortabil cativa ani in lumina artificiala puternica, insa pentru a le prelungi durata de viata este necesar sa fie amplasate cateva luni pe an la lumina naturala.

3. Intrebare: ce specii de plante de interior se potrivesc in biroul meu? As vrea niste plante inflorite tot timpul anului.

Raspuns: am invatat din experienta noastra ca in spatiile de birouri planta spatiphyllium rezista bine si infloreste de mai multe ori pe an. Specii ca begonia, saintpaulia (violetele africane) sau kalanchoe au o durata de viata destul de redusa, si  reinfloresc  greu in mediile din birouri.

4. Intrebare: se mai adauga costuri suplimentare fata de pretul ofertat pentru plantele decorative?

Raspuns: este necesar ca in amenajari cu plante de interior plantele sa fie amplasate pe pozitiile lor intr-un mediu cat mai confortabil pentru ele intr-o amenajare pe termen lung. Tot atunci este necesara transplantarea lor in ghivece permanente, cu farfurie sau cu sistem de udare propriu, utilizand un amestec de pamant de flori si fertilizant profesional cu eliberare  in sol.

Veti avea de achitat in plus fata de pretul plantei urmatoarele costuri, care apar distinct mentionate in ofertele noastre: ghiveciul decorativ ales, manopera de transplantare a plantelor, fertilizarea profesionala, substratul de argila si granulele de argila decorativa.

Costurile cu transplantarea difera in functie de substratul ales (pamant, semihidrocultura cu vulcaponic, semihidrocultura cu seramis, hidrocultura).

5. Intrebare: cum se livreaza plantele ornamentale? Sunt gata transplantate sau se transplanteaza la sediul nostru?

Raspuns: orice planta ornamentala care vine din sera are un ghiveci provizoriu cu substrat de turba. Este necesara transplantarea in termen de cateva saptamini de la import. In general plantele de dimensiuni office (pana la 180 cm) se livreaza transplantate, aceasta operatiune avand loc in locatia noastra.

Plantele mari (peste 180 cm) se transplanteaza in locatia beneficiarului.

6. Intrebare: daca optam pentru serviciile Greenatwork  de ingrijire a plantelor beneficiem de garantie pentru plantele decorative achizitionate?

Raspuns: da, optand pentru serviciile Greenatwork de intretinere a plantelor decorative, exista variante de acordare a unei garantii pe lucrarile de intretinere, cu conditia ca in locatia ta sa existe conditii propice dezvoltarii plantelor.

In caz contrar, este necesar sa iti asumi raspunderea pentru amplasarea plantelor ornamentale in conditii necorespunzatoare, fapt care va afecta dezvoltarea lor pe termen lung. Noi iti spunem de la prima vizita de evaluare cum sunt conditiile din locatia ta.

7. Intrebare: cum procedam ca sa beneficiem si de servicii de ingrijire a plantelor ornamentale de interior?

Raspuns: recomandam incheierea unui contract de intretinere curenta a plantelor naturale ornamentale inca de la livrarea plantelor. Specialistii nostri vor prelua astfel de la bun inceput responsabilitatile intretinerii plantelor decorative.

8. Intrebare: cum decurg concret lucrarile Greenatwork  de intretinere curenta a plantelor decorative de interior?

Raspuns: specialistul nostru va viziteaza regulat, conform unui program stabilit de comun acord (bisapmanal sau saptamanal). Operatiunile de intretinere curenta sunt: udare, pulverizare, fertilizare, tratare, tundere, curatare. Vei avea alocat un specialist care va veni in locatia ta pe baza unui program. 

Periodic, inspectorul de specialitate (inginer) va veni sa evalueze situatia plantelor tale ornamentale la fata locului. In tot acest timp, ai suport back-office asigurat de catre directorul departamentului servicii clienti. La fiecare vizita de intretinere intocmim o fisa de vizitare cu lucrarile efectuate.

9. Intrebare: cum achitam serviciile de intretinere a plantelor ornamentale?

Raspuns: iti facturam lunar orele prestate efectiv in luna respectiva conform programului convenit impreuna la incheierea contractului.  Daca apar intamplari neprevazute si nu putem presta orele de intretinere a plantelor in cadrul programului convenit, le recuperam in termen de max. 7 zile.

Vor exista diferente de la luna la luna, in unele luni vor fi mai multe ore si in unele mai putine, deoarece intr-un program bisaptamanal, de exemplu, vor fi si luni cu 9 vizite in cazul lunilor cu 31 zile, in functie de calendar.

10. Intrebare: stim ca plantele naturale decorative de interior trebuie replantate periodic. Cum vom proceda?

Raspuns: serviciile de replantare nu sunt incluse in contractul de intretinere curenta, dar la incheierea contractului ai garantia tarifului orar pentru transplantare mentionat in contract, tarif care este diferit de cel pentru intretinerea curenta.

De obicei lucrarile de replantare a plantelor decorative de interior in spatii de birouri au loc in locatia beneficiarului si se oferteaza la timpul potrivit. Uzual, replantarea plantelor decorative de interior se face odata la 2 ani. Vei achita manopera, substratul, fertilizarea cu eliberare lenta si, daca este cazul , ghivecele noi (daca planta s-a dezvoltat si nu mai incape in ghiveciul vechi).

Lucrarea va avea loc in locatia ta, iar specialistul care efectueaza intretinerea curenta va beneficia de ajutorul unei echipe specializata in transplantari / replantari.

Contacteaza-ne acum pentru oferta personalizata