Plante naturale sau plante artificiale?

Plante naturale sau plante artificiale in spatiile de interior, o intrebare cu mai multe raspunsuri, in functie de criteriile dupa care alegi.

Peisagistica de interior poate crea ambientul perfect pentru un spatiu de business, aducand culoare si viata in cladirile de birouri.

Pentru ca un birou sa arate profesional, nu este necesar sa fie monoton si tern. Plantele naturale asigura o completare judicioasa si complet justificata unei amenajari chiar si minimaliste a birourilor.

Astfel, angajatii vor fi mai fericiti la locul de munca, productivitatea lor va creste, absenteismul va scadea. Angajatii sanatosi si fericiti sunt un atu pentru orice companie care isi doreste sa aiba succes.

Peisagistica de interior facuta la nivel profesionist va asigura o amenajare corespunzatoare (cu utilizarea speciilor potrivite, cu amplasarea lor in locuri care sa le favorizeze dezvoltarea), precum si o ingrijire corespunzatoare de-a lungul timpului, pentru ca investitia in plante sa fie corect intretinuta.

Utilizarea plantelor naturale este posibila atunci cand exista conditii de lumina si de temperatura corespunzatoare. Un minimum de 500 lux intensitate luminoasa si de 16 grade Celsius sunt cele mai precare conditii la care o planta vie se poate adapta. In functie de intensitatea luminoasa si de temperatura, se vor alege specii de lumina mai multa sau mai putina.


Spatiphyllium

Atunci cand lumina si/sau temperatura nu permit amplasarea plantelor naturale, plantele artificiale sunt o optiune buna. Cu toate ca exista oarecari retineri justificate de exemplarele ieftine din zona kitch-ului care au aparut pe piata, exista plante artificiale profesionale care arata minunat, si care au fost create tocmai pentru a suplini niste parametri pe care o planta naturala nu ii poate suporta.

Mai exista si situatii in care amenajarea cu plane se face intr-un spatiu foarte greu accesibil – si in acest caz din nou recomandarea este sa se utilizeze plante artificiale de buna calitate.

Nu exista nici o justificare ecologica pentru a tine o planta naturala in conditii improprii. Ea va suferi, imunitatea ii va scadea, se va imbolnavi, va capata daunatori si pana la urma se va stinge din lipsa elementelor esentiale vietii unei plante vii.

Asadar, plante naturale decorative de interior vii acolo unde este cazul, si plante artificiale de buna calitate acolo unde lumina este scazuta si/sau temperatura prea ridicata sau prea scazuta.

Apeleaza cu incredere la sfatul unui specialist, stim ca iti doresti un birou frumos, si de aceea atat tu cat si plantele tale meritati sa va bucurati pe termen lung unii de altii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole

Pozitionarea plantelor ornamentale in spatii de birouri

Stim cu totii ca plantele ornamentale cu frunze verzi sau cu flori insufletesc spatiul in care sunt amplasate. Plantele au nevoie de cateva elemente vitale: lumina directa sau indirecta, aer, apa, nutrienti si spatiul necesar pentru a creste armonios.

epipremnum-plante-decorative

Plante decorative la birou – ce trebuie sa stim inainte de a cumpara?

Plantele decorative bine alese aduc plusvaloare biroului in care lucram.
Mediul in care lucram ne ofera gazduire timp de minim 8 ore pe zi, iar noi putem sa il imbunatatim prin: adaugarea de plante decorative, mentinerea spatiului de lucru intr-o stare curata si ordonata, utilizarea uleiurilor esentiale etc.

Ai nevoie de recomandări și sfaturi?

Amenajarea spațiului de birouri cu plante de interior este benefică afacerii tale. Abonează-te la newsletter și primești idei practice de amenajare.