Plante ornamentale la birou – cele mai indragite 10 specii

Intrebarea cea mai frecventa pe care o primim este "Ce plante ornamentale se potrivesc intr-un birou?"

Cerintele clientilor sunt:

  • sa se intretina usor;
  • sa aiba viata lunga;
  • sa curete aerul;
  • sa arate bine.

Desigur, tendinta este sa aleaga plante ornamentale al caror aspect decorativ le place cel mai mult. Nimic mai gresit, ca prim criteriu de alegere.

Ce criterii recomandam pentru a alege plante ornamentale la birou?

  • lumina disponibila in birou – majoritatea birourilor moderne au peretii din sticla, ceea ce este un atu- daca plantele se amplaseaza langa ferestre; verifica daca nu ai jaluzele care sa obtureze lumina;
  • marimea dorita – cat de mare iti doresti sa fie planta din birou? Se recomanda plantele de 150 cm, iar pentru un buget redus se recomanda un minim de 120 cm.
  • rezistenta generala a speciei plantei – acest criteriu influenteaza bugetul alocat amenajarii- o planta sensibila va necesita inlocuirea mai frecventa decat o planta mai rezistenta;
  • capacitatea de filtrare a aerului – un criteriu important in spatiile de birouri, care sunt afectate de noxe specifice cladirilor moderne. Te sfatuim sa alegi din lista de plante de mai jos- acestea au o capacitate buna de filtrare a noxelor din incaperi.

Iata speciile de plante cele mai indragite de catre clientii nostri, in spatiile de birouri:

1. Ficus benjamina

2. Dracaena marginata

3. Ficus Alii

4. Dracaena fragrans steudneri

5. Dracaena Warneczki

6. Dracaena lemon lime

7. Pachira

8. Anthurium

Anthurium la birou

Mai multe detalii despre Anthurium gasesti in articolul Ingrijire anthurium.

9. Howea (kentia)

10. Dracaena Janet Craig

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole

ghivece-lechuza-sistem

Ghivece Lechuza – cum le utilizam

De multe ori uitam sa udam plantele sau le udam prea des. Sistemul de ghivece Lechuza ne vine in ajutor si asigura plantelor udare eficienta si fertilizarea de care au nevoie. In continuare iti prezentam in detaliu acest sistem de ghivece.

ghivece-lechuza-classico

Ghivece Lechuza, arta ghivecelor inteligente

Cine nu-si doreste plante in ghiveci decorativ dar si functional. Si mai multe de atat, daca se uda singure, ne vom bucura de plantele de interior pe termen lung. Mai ales la birou unde nu ne concentram neaparat pe plante.

Cum ingrijim o planta Dracaena

Dracaena este o planta de interior foarte rezistenta, pretuita atat pentru aspectul sau exotic, cat si pentru faptul ca necesita foarte putina ingrijire. Astfel, dracaena este o planta ideala pentru birou sau pentru casele celor foarte ocupati.