Schefflera – arborele umbrela

Schefflera este cunoscuta popular si sub numele de arborele umbrela, datorita frunzelor palmate care sugereaza imaginea unei umbrele.
schefflera-ghiveci-hobby

Arborele umbrela este o planta vesnic verde. Se inscrie printre putinele specii care se mentin frumoase chiar si cand sunt amplasate in locuri mai intunecoase. Ea nu tolereaza actiunea directa a razelor solare. Varietatile cu frunze variegate necesita locuri mai luminoase, care le asigura o frumoasa colorare a frunzelor.

Se dezvolta bine in locuri cu temperatura moderata, constanta in jurul valorii de 18-20°C pe perioada verii si 15-17°C iarna. Vara pot fi scoase in aer liber, pe balcoane sau terase unde sunt ferite de soarele direct si de curentii de aer.

Udarea se realizeaza in functie de anotimp si intensitatea de crestere a plantei. Astfel, vara cand planta creste intens, se uda cu cantitati mai mari de apa, astfel incat substratul ei sa fie mentinut in permanenta umed, dar cu atentie sa nu exageram si apa sa balteasca la nivelul radacinilor, lucru daunator pentru planta. Iarna se uda mai rar si cu cantitati mai mici.

Este o planta care se acomodeaza usor cu orice tip de substrat, cu conditia sa se dreneze bine si totodata sa retina suficienta apa sa fie in permanenta reavan. Fertilizarea se poate realiza o data pe luna, cu ingrasaminte cu concentratii reduse de macro si microelemente sau deloc, deoarece planta are tendinta sa creasca prea repede si sa capete aspectul usor etiolat.

In timpul perioadei de vegetatie, planta poate fi ciupita de mai multe ori pentru a stimula ramificarea tulpinii de la baza, si de a obtine aspectul de arbust  bine ramificat.
Inmultirea plantei se realizeazain special  prin butasi din tronsoane de tulpina.

schefflera-detaliu
Schefflera – detaliu

Daunatorii periculosi care ataca aceste plante sunt paianjenul rosu si paduchele lanos care pot fi compatimiti cu insecticide specifice.
Buna dezvoltare a plantei este conditionata de asigurarea unor conditii optime de vegetatie. Asigurarea unei umiditati atmosferice ridicate prin pulverizarea apei pe frunzede cateva ori pe saptamana si stergerea frunzelor de praf, cu ajutorul unei carpe umede si moi, vor determina o crestere evidenta cu un aspect deosebit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole

ghivece-lechuza-sistem

Ghivece Lechuza – cum le utilizam

De multe ori uitam sa udam plantele sau le udam prea des. Sistemul de ghivece Lechuza ne vine in ajutor si asigura plantelor udare eficienta si fertilizarea de care au nevoie. In continuare iti prezentam in detaliu acest sistem de ghivece.

ghivece-lechuza-classico

Ghivece Lechuza, arta ghivecelor inteligente

Cine nu-si doreste plante in ghiveci decorativ dar si functional. Si mai multe de atat, daca se uda singure, ne vom bucura de plantele de interior pe termen lung. Mai ales la birou unde nu ne concentram neaparat pe plante.

Cum ingrijim o planta Dracaena

Dracaena este o planta de interior foarte rezistenta, pretuita atat pentru aspectul sau exotic, cat si pentru faptul ca necesita foarte putina ingrijire. Astfel, dracaena este o planta ideala pentru birou sau pentru casele celor foarte ocupati.