Schlumbergera (cactusul de Craciun) – instructiuni de intretinere

Schlumbergera, desi la prima vedere nu pare sa fie asa, este un cactus epifit (se mai numeste si zigocactus). Nu are tepi. Are niste tulpini plate, segmentate, adaptate pentru procesul de fotosinteza. In varful acestor tulpini apar bobocii, in luna noiembrie.

Schlumbergera intampina Craciunul plina de flori.

Pe masura ce zilele se scurteaza, ii apar bobocii si infloreste incepand de la sfarsitul lunii noiembrie si pana dupa anul nou.

Florile pot fi albe, roz, orange, fuchsia, rosii.

schlumbergera-detaliu-flori
Schlumbergera – detaliu

Este o planta usor de ingrijit, autonoma si robusta. Provine din regiunile montane braziliene, si nu este o planta de lux- este foarte rezistenta la boli si daunatori, si cu un minim de ingrijire ne va rasplati prin aspectul ei bogat verde tot anul si cu florile sale generoase de Craciun.

Isi trage numele de la colectionarul francez de cactusi Frederic Schlumberger, care a adus primele plante de Schlumbergera din Brazilia catre Anglia in anul 1817.

In perioada infloririi, Schlumbergera prefera locurile bine iluminate, udare regulata cu cantitati mici de apa. Dupa perioada de inflorire, planta se va mentine in stare de repaus cateva luni, cu udare mai putina si fara fertilizant.

In timpul verii, se va mentine timp de o luna cu udare minima, iar in luna septembrie se va tine timp o luna la temperatura mai scazuta pentru a stimula inflorirea.

Din octombrie se uda mai abundent si se fertilizeaza.
Are nevoie de un pamant bine drenat si aerisit, nu ii place pamantul compact de gradina.

Schlumbergerei ii place sa isi pastreze locul sau, nu agreaza mutarea dintr-un loc in altul. Ii plac spatiile mai racoroase, de aceea tineti-o departe de calorifer, soba sau semineu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole

ghivece-lechuza-sistem

Ghivece Lechuza – cum le utilizam

De multe ori uitam sa udam plantele sau le udam prea des. Sistemul de ghivece Lechuza ne vine in ajutor si asigura plantelor udare eficienta si fertilizarea de care au nevoie. In continuare iti prezentam in detaliu acest sistem de ghivece.

ghivece-lechuza-classico

Ghivece Lechuza, arta ghivecelor inteligente

Cine nu-si doreste plante in ghiveci decorativ dar si functional. Si mai multe de atat, daca se uda singure, ne vom bucura de plantele de interior pe termen lung. Mai ales la birou unde nu ne concentram neaparat pe plante.

Cum ingrijim o planta Dracaena

Dracaena este o planta de interior foarte rezistenta, pretuita atat pentru aspectul sau exotic, cat si pentru faptul ca necesita foarte putina ingrijire. Astfel, dracaena este o planta ideala pentru birou sau pentru casele celor foarte ocupati.